Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lamp als werkplekafscheiding en akoestisch paneel

De Vorm introduceert een lamp die uitermate geschikt is voor flexibele werkplekken. Door de vormgeving werkt de lamp als ruimteafscheider en door het gebruik van akoestisch schuim wordt geluid gedempt.

 

 

 

 

 

 

 

De AK 2, zoals de lamp heet, wordt gepresenteerd als een Workspace Divider Lamp, ofwel een werkplekafscheidingslamp. De lamp bestaat uit een hangend paneel dat aan beide zijden een soort dakje heeft waarin een lichtbron is aangebracht. Het paneel is gevuld met geluidsabsorberend schuim en het geheel is bekleed met vilt van gerecyclede PETflessen. Door de vorm ontstaat er een soort hangend scheidingswandje waardoor er sprake is van enige afscherming wanneer aan beide zijden iemand aan tafel zit (zie foto boven).

Bekleding van gerecyclede PETflessen
De lamp, een ontwerp van Ivan Kasner en Uli Budde, speelt doeltreffend in op (kantoor)ruimtes waar mensen soms dicht op elkaar zitten en waarbij enige privacy is gewenst, terwijl de ruimte als geheel open blijft. Standaard wordt de lamp geleverd in licht- en donkergrijs, acht andere kleuren zijn additioneel. De ‘vilten’ bekleding is gemaakt van gerecyclede PETflessen die worden versnipperd waarna er vezels van worden gemaakt. Het proces hiervoor ontwikkelde fabrikant De Vorm voor de POD, een stoel die bestaat uit een harde schaal die bekleed is met het zacht PET-vilt.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten