Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lasdraad linoleum wordt paneelgordijn

Ontwerpbureau Plott maakte van lasdraad dat normaal wordt gebruikt om verschillende stukken linoleum aan elkaar te verbinden gordijnen en wandobjecten.

Lasdraad wordt gebruikt om verschillende stukken linoleum aan elkaar te lassen zodat er een vlak en aaneengesloten geheel ontstaat. Rudi Boiten en Mireille Burger, die samen het ontwerpbureau Studio Plott vormen, maakten van het lasdraad patronen die stevig genoeg zijn om op te hangen waardoor ze, min of meer, kunnen fungeren als vitrage of gordijn. Of als vrijhangend object. Het duo kwam op het idee omdat Forbo hen vroeg om iets op hun linoleum te printen. Boiten en Burger gebruiken een grote 3D printer om ‘textiel’ te printen en wisten op deze manier al een vloerkleed te ‘weven’.

Paneelgordijnen
De prints die zij maakten met het lasdraad - dat normaal op de vloer wordt gebruikt – bleken stevig, flexibel en licht waardoor het idee kwam om het resultaat in de vrije ruimte te gebruiken. Het resulteerde in een aantal wandobjecten, vitrage en paneelgordijnen. Daarop werd het duo gevraagd om iets te ontwerpen voor Het Nieuwe Instituut in Rotterdam waar een aantal prints en patronen hangen voor de aankleding van het Tijdelijke Modemuseum.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten