Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Last van de zon? Sluit automatisch de gordijnen

Met het Home Motion systeem van Somfy bedien je automatisch gordijnen, raamdecoratie, zonwering, het tuinhek of de garagedeur. Dat kan zelfs op afstand met de mobiele telefoon. Handig, veilig, praktisch en vaak ook nog kostenbesparend.

Het is warm en dat blijft het de komende dagen. Lekker, maar terwijl je op kantoor met loeiende airco goed kunt doorwerken, warmt het huis zodanig op dat bij thuiskomst de huiskamer geen prettige plek is. Een verdieping hoger is het niet te harden en de zolder is een sauna. Het was handig geweest als iemand overdag het zonnescherm had kunnen sluiten of de rolgordijnen naar beneden had kunnen laten. Helaas.

Draadloze bediening
Met het Home Motion systeem van Somfy kun je bovenstaande voorkomen. Somfy, marktleider op het gebied van motoren en besturingen voor buiten- en binnenzonweringen en rolluiken, ontwikkelde een besturingsmodule voor huisautomatisering. Daarmee kun je gordijnen, raamdecoratie, buitenzonwering, rolluiken, tuinhekken en garagedeuren openen en sluiten en de verlichting aan en uit doen. Nu is er ook de mogelijkheid om dit allemaal draadloos aan te sturen. Dat kan via een pc of laptop, maar ook met een smartphone of tablet. Handig, want zo kun je vanuit kantoor (of vanaf een terrasje) de zonneschermen laten zakken zodat het huis niet extreem opwarmt.  Ook is het mogelijk om de schermen, gordijnen of welk product dan ook op voorgeprogrammeerde tijden in beweging te zetten.

Sterkere schommelingen in het weer
Naast het comfort en gemak voor de gebruiker speelt Somfy hiermee ook in op het snel wisselende weer. Want dat het weer verandert door klimaatveranderingen is duidelijk, zo vertelde weerman Peter Timofeeff tijdens de presentatie van het systeem. ‘Voorheen had je meer aaneengesloten periodes van min of meer dezelfde weertypen. Tegenwoordig kan je binnen enkele uren een stralende zon en daarna een hoosbui met 20 mm neerslag meemaken. Het weer is veel onvoorspelbaarder en heftiger dan een decennium geleden. Daar zijn mensen zich steeds meer van bewust en men wil hierop kunnen anticiperen.’
Timofeeff hield zijn presentatie in het Home Motion House in Villa ArenA, een pilot store van Somfy waar op huis-tuin-en-keuken wijze wordt getoond hoe huisautomatisering het leven kan veraangenamen.

Meer informatie: http://www.somfy.nl en http://www.homemotion.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten