Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Led-drogende hardwaxolie De Vesting internationaal succes

De hardwaxolie van De Vesting die droogt met behulp van ledverlichting slaat internationaal aan. In Nederland is de markt nog wat afwachtend, maar dat kan veranderen.


Vorig jaar introduceerde het Brabantse bedrijf De Vesting een speciale hardwaxolie die ultrasnel droogt door deze korte bloot te stellen aan speciale ledverlichting. Producenten van houten vloeren kunnen in de ‘wasstraat’ zo grote aantallen vloerdelen voorzien van wax die vrijwel onmiddellijk droogt. De speciale olie en droger werd begin dit jaar internationaal geïntroduceerd op de beurs Domotex en viel daar meteen in de prijzen als zijnde een innovatief product.

Mobiele droger
Naast de vaste unit is er een mobiele droger voor werken op locatie. Die wordt geleverd in een koffer en in werking ziet deze er uit als een soort grasmaaier die langzaam over de net behandelde vloer wordt bewogen. Binnen luttele seconden is deze droog. Voor vloerenbedrijven die te maken hebben met opdrachtgevers die ter plekke snel de behandelde vloer willen kunnen belasten, is dit een uitkomst.

Internationale verkoop
Nu, een paar maanden later, plukt De Vesting de revenuen van de internationale belangstelling. De verkoop van de led-drogende olie slaat met name aan in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland, zegt verkoper Ron van Leek. Ook in onder meer België, Tsjechië en de Verenigde Staten vindt De Vesting afzet. ‘In Nederland moeten ze er nog een beetje aan wennen, hier kijkt men nog een beetje de kat uit de boom’, aldus Van Leek.

Droger in de verhuur
Volgens hem ligt dat onder meer aan de prijs van een unit. Groothandel Plinten en Profielen Centrale speelt hierop in door de mobiele droger niet alleen te verkopen, maar ook aan te bieden voor verhuur. Recentelijk kwam daar een handheld droger bij, een ideaal product om te gebruiken bij trappen. De olie is inmiddels verkrijgbaar in 60 kleuren waarvan 20 standaard.Voordelen
De kracht van de hardwaxolie en de ledlampen is de snelle droging. Daarnaast is het een stuk energiezuiniger dan droging door middel van infrarood licht. Ook is er geen sprake van warmte ontwikkeling en hoef je geen beschermende kleding te dragen. Belangrijk is wel dat de ramen worden afgeplakt want de ledverlichting ‘verdraagt’ zich slecht met zonlicht, zo laat Van Leek weten. ‘Dus bij particulieren oppassen als je te maken hebt met een schuifpui.’

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten