Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leen Bakker bouwt winkels om en richt zich op vrouwen

Leen Bakker is druk doende met het ombouwen van de winkels. Dat gaat gepaard met een ander logo, meer aandacht voor de site en de focus op vrouwen. De discountformule blijft gehandhaafd.

De ombouw van de formule en het andere logo zijn een uiting van een scherpere focus op de klant, lees: de vrouw. Het wat schreeuwerige rood-blauwe logo in hoofdletters plus uitroepteken is vervangen door een gestileerd huis in fuchsia met daarin de naam. ‘We zijn een winkel, gericht op vrouwen. En die willen geen harde kleuren’, zegt directeur Alex van Schaik in de Telegraaf.

Discountformule blijft
Hoewel ook Leen Bakker last heeft van de crisis en de omzet is teruggevallen, is het bedrijfsresultaat op peil gebleven. De discountformule van Leen Bakker blijft dan ook bestaan. ‘Maar wel eentje met meer sfeer en toegevoegde waarde. De klant verandert zo ongelooflijk snel. Je redt het niet meer met alleen maar aanbiedingen, want op internet is alles te vergelijken. Toch willen we absoluut op prijs blijven meedraaien.’ Wel is er afscheid genomen van branchevreemde producten. Het zorgde voor omzet, maar ging ten koste van de marge. ‘Nu gaan we alleen nog maar doen waar we goed in zijn’, aldus Van Schaik.

Beperkte groei
De ombouw van de 115 winkels moet eind dit jaar afgerond zijn en veel meer expansie zit er waarschijnlijk niet in. Overname van Kwantum zaken (de keten staat te koop) is volgens de Leen Bakker directeur niet zinvol. ‘Tachtig procent van onze winkels zit al bij elkaar. Ik heb geen behoefte aan 80 winkels erbij. Daarnaast lopen we mijlenver voor op Kwantum.’
De metamorfose van de filialen gaat met enig tromgeroffel gepaard. ‘We hebben een nieuw huis!’, zo meldt de site en de klant wordt gelokt met een beproefd middel om dat te komen bekijken. Vandaag, morgen en overmorgen geldt voor het hele assortiment 20% korting.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten