Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leen Bakker en Kwantum in de etalage

Gilde Equity Management, eigenaar van Leen Bakker en Kwantum, is op zoek naar een koper voor beide winkelketens, zo meldt De Telegraaf. De directie doet er het zwijgen toe.

 

 

 

 

De Telegraaf zegt uit 'bronnen op de Zuidas' te weten dat investeerder Gilde Equity Management de ketens Leen Bakker en Kwantum wil verkopen. Volgens de krant is er een zakenbank ingeschakeld om de verkoop te begeleiden. In een interne mail van ceo Debbie Klein laat zij weten dat de Homefashion Group (waaronder Leen Bakker en Kwantum vallen) bezig is met 'verschillende groeiplannen' en dat daarvoor onder meer gesproken wordt 'met banken over de financiering van deze plannen.' Tegelijkertijd geeft de topvrouw aan dat er niet gereageerd wordt op geruchten in de media.

Upgrading en intgratie
Kwantum werd in 2015 door Gilde Equity Management overgenomen van de Macintosh Retail Group en Leen Bakker werd in 2017 gekocht van de Blokker Holding. Leen Bakker is sterk in meubelen en bedden/matrassen, Kwantum is naar eigen zeggen marktleieder in raam- en vloerbekleding. Debbie Klein is sinds februari 2018 ceo van Leen Bakker en kreeg in september 2020 dezelfde functie bij Kwantum. Beide retailers profileren zich als discounter en hebben de laatste jaren een zekere upgrading gekregen waarbij ook de online verkoop serieus werd aangepakt. Ook is aan de achterkant veel gedaan om beide bedrijven te integreren.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten