Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leen Bakker hoeft (te) goedkope hoogslaper niet te leveren

Leen Bakker hoeft geen bedden te leveren die door een fout op de website verkeerd geprijsd werden, zo oordeelt de rechter vandaag in een kort geding. Duizenden consumenten bestelden een te goedkoop bed.

De rechterlijke uitspraak is het resultaat van een kort geding dat het juridisch adviesbureau Aliter Melius aanspande namens een aantal consumenten. Zij bestelden eind juli massaal een Hoppekids hoogslaper die online werd aangeprezen voor een absurd lage prijs: 24 euro in plaats van 319 euro. Consumenten ontdekten de fout en bestelden het bed, vooral nadat er berichten op social media verschenen over deze ongekende aanbieding.

Verkeerde prijs
Leen Bakker kwam er snel achter en wist (na een dag) de verkeerde prijs te corrigeren. Inmiddels waren er duizenden bedden besteld en zag het juridisch adviesbureau een kans om namens ‘gedupeerden’ een rechtszaak aan te spannen omdat Leen Bakker niet wilde leveren. De rechter vindt echter dat de kopers er redelijkerwijs niet van uit mochten gaan dat de getoonde prijs de juiste was. Daarom hoeft Leen Bakker de bedden niet alsnog voor 24 euro te leveren.

Bodemprocedure
Toch is hiermee nog niet helemaal de kous af. Volgens Aliter Melius laat het vonnis nog ruimte voor de klanten die het bed bestelden vóórdat op sociale media bekend werd dat Leen Bakker het bed zo goedkoop aanbood. Het bureau laat weten in gesprek te gaan met die consumenten over een eventuele bodemprocedure. Het zou gaan om enkele tientallen bestellingen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten