Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leen Bakker wil naar 'omnichannel-beleving'

Leen Bakker wil de online activiteiten uitbreiden en heeft daartoe Joost Wels, de ex-ceo van Fonq aangetrokken. Hij is een van de vele nieuwe gezichten bij de woonwinkelketen die bezig is met een transformatie van pure stenen winkel naar een retailer die ook online sterk aanwezig wil zijn.

Joost Wels was tot begin dit jaar ceo bij webwinkelwarenhuis Fonq en gaat nu op tijdelijke basis Leen Bakker helpen bij het versterken van de online activiteiten. Zo komt er onder meer een nieuw e-commerceteam van zo’n vijftien professionals, zo laat hij weten op LinkedIn. Ook moet hij in bredere zin bijdragen aan de e-commerce cultuur bij Leen Bakker. Want Leen Bakker wil duidelijk maken dat het meer is dan een gewone (stenen) woonwinkel en wil naar een 'omnichannel-beleving'.

Stevige online omzet
'We bewegen ons van een traditionele inkoop- en verkoopgestuurde organisatie naar een klantgerichte organisatie’, vertelt algemeen directeur Debbie Klein in een promofilmpje van  werving- en selectiebureau Newpeople. Hierin wordt aan de keukentafel in het kort de structuur van de organisatie en werkwijze van Leen Bakker uitgelegd met daarin een belangrijke rol voor e-commerce. Volgens Klein is het online omzetaandeel bij Leen Bakker momenteel 16% terwijl volgens haar het gemiddelde in de markt op 9% ligt.Nieuwe gezichten
Klein, die eerder werkte bij Beter Bed, is sinds februari de baas bij Leen Bakker en is een van de vele nieuwkomers in de directie. In oktober werd Ernst de Kuiper (afkomstig Kwantum) aangesteld als financiële topman en tegelijkertijd werd Matthijs Moeken (ex Jumbo) binnengehaald als directeur Marketing & Formule. Ook de eigenaar van Leen Bakker is vrij nieuw; investeringsmaatschappij Gilde Equity Management kocht Leen Bakker in juli 2017 van Blokker Holding.

Leen Bakker 100 jaar
Discounter Leen Bakker, die zichzelf afficheert als 'één van de grootste value-for-money retailers in de Nederlandse en Belgische woninginrichting- en decoratiesector', viert dit jaar het eeuwfeest. Het bedrijf werd in 1918 in Rotterdam opgericht door Cornelis Bakker als winkel in garens en stoffen. Zoon Leen Bakker legde in 1953 de basis voor het woonwinkelconcept waarbij diens zoon Arie zorgde voor verdere groei van de keten. Van 1988 tot medio vorig jaar was het bedrijf onderdeel van Blokker Holding.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten