Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Legvoorschriften Parket op de schop

De Legvoorschriften Parket worden aangepast. Voordat het zover is, krijgt iedereen de kans suggesties te geven voor aanpassing van de bestaande legvoorschriften.
 


Met de nieuwe legvoorschriften, onderdeel van de algemene voorwaarden die een aantal bedrijven hanteren, krijgen professionals in de vloerenbranche een overzicht van de nieuwste technische inzichten voor het leggen van houten-, kurk-, laminaat- en pvc-vloeren en het bekleden van trappen. Zij vormen de basis bij de beoordeling van de werkzaamheden van parketteurs ingeval van geschillen. De bedoeling is de nieuwe legvoorschriften te presenteren tijdens de Interieur Collectie Dagen (InCoDa), een beurs die medio september in Gorinchem wordt gehouden.

Meedenkers gevraagd
Voor het zover is, kunnen vakmensen reageren met suggesties voor verandering en verbetering van de voorschriften. Daarbij kun je je baseren op de huidige Legvoorschriften Parket, te vinden op www.legvoorschriften.nl. Suggesties kunnen tot 29 maart via die site worden ingebracht.

Aanpassing noodzakelijk
Aanpassing van de legvoorschriften is noodzakelijk vanwege nieuwe ontwikkelingen zoals de opkomst van vloerverwarming en -koeling, de sterke ontwikkeling van pvc-vloeren en het gebruik van nieuwe lijmen, lakken en oliën.

Initiatiefnemers
De huidige Legvoorschriften Parket stammen uit 2012 en kwamen tot stand in samenwerking met het toenmalige Hoofdbedrijfschap Ambachten dat eind 2014 is opgeheven. Intiatiefnemers om de legvoorschriften te actualiseren zijn INretail (brancheorganisatie voor retailers), de VLOK Vakgroep Parket (brancheorganisatie voor vakmensen), Parket Alliance ( branchevereniging van Nederlandse Parket producenten) en het Platform Parketbranche (belangenorganisatie voor de parketbranche).
 


Belang van algemene voorwaarden
De legvoorschriften kunnen onderdeel zijn van de algemene voorwaarden die een bedrijf hanteert. Veel bedrijven werken zonder algemene voorwaarden of knutselen zelf wat in elkaar, is de ervaring van Walter Esch, namens het Platform Parketbranche en een van de initiatiefnemers om te komen tot een update van de legvoorschriften. Als je als ondernemer geen eigen voorwaarden hebt of zelf wat hebt opgesteld, kan dat consequenties hebben in geval van geschillen. 'Een advocaat van de tegenpartij zal verwijzen naar de Legvoorschriften Parket en voldoe je daar niet aan, dan heb je al snel een probleem', aldus Esch.

Actuele site
Hij beseft dat legvoorschriften en algemene voorwaarden voor veel parketteurs taaie kost is. Daarom wordt de informatie niet vastgelegd in een boekje zoals voorheen, maar komt alles te staan op een interactieve site die makkelijk is te raadplegen. Een ander voordeel van deze vastlegging is dat informatie snel kan worden aangepast en dus altijd actueel is.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten