Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lekker barbecue├źn op de beurs

Tijdens de Spoga tonen exposanten niet alleen de barbecues voor het seizoen 2015, maar kunnen bezoekers ook tijdens de beurs proeven hoe het smaakt; lekker bakken, braden, grillen, wokken, smoren, stoven en stomen op de barbecue.

Hoewel het barbecue-seizoen nu zijn hoogtepunt beleeft, loopt de industrie al vooruit op het komend jaar. Wie wil weten wat de culinaire openluchttrends zijn voor 2016 kan terecht in Keulen, waar van 30 augustus tot en met 1 september de Spoga wordt gehouden. Naast tuinmeubelen en allerlei ‘groene’ producten voor de tuin staat op de beurs een enorm aanbod van barbecues te wachten. Daar omheen hangt een geur van culinair genieten want volgens de beurorganisatie gaat het om meer dan Bier und Bratwurst.

Stomen in opkomst
Gewoon wat worsten of lappen vlees op het rooster boven de kooltjes leggen is er niet meer bij. Een beetje barbecue is voorzien van een waterreservoir waardoor het eten klaargestoomd wordt, al dan niet in witte wijnsaus. Dat kan overigens gewoon met kooltjes daaronder, dus een gasvariant of elektrische uitvoering is niet noodzakelijk. Bij gasbarbecues zijn er twee trends te onderscheiden; draagbare varianten en tweede inbouwapparaten. Zo kun je, zo blijkt uit de ronkende en rokende persberichten van de Spoga, een ‘individuele omgeving’ creëren voor je kookkunsten.

Gepersonaliseerd wokken
Bij de nieuwe trends hoort ook randapparatuur zoals speciale wokpannen, ‘watersmokers’ en digitale thermometers zodat je precies de temperatuur kunt meten. Ook hierbij geldt dat je daardoor ‘individueel’ en ‘gepersonaliseerd’ je culinaire kunsten tentoon kunt spreiden. Specifieke trends voor komend seizoen: een barbecue of grill van keramiek.

Live shows
Om deze ontwikkelingen te categoriseren wordt dit beurssegment onder de naam garden bbq gepromoot. Tijdens de beurs kunnen bezoekers kennis nemen van deze ontwikkelingen in hal 7. Daarnaast is er tussen de hallen 7 en 8 een zogeheten Grillpark ingericht waar bezoekers fysiek kunnen ervaren hoe die ontwikkelingen letterlijk smaken. Hier worden shows gegevens, discussies gehouden, zijn er ‘interactieve elementen’ en is er een Biergarten.

Meer informatie: www.spogagafa.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten