Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Lekker in bed met je Bedmate

De Bedmate is een extra lang kussen van Suite702. Die naam is een knipoog naar suite 702 in het Amsterdamse Hiltonhotel waar, vandaag exact 50 jaar geleden, John Lennon en Yoko Ono een week in bed doorbrachten 'voor de vrede'.
 


De Bedmate is een lang kussen (180 x 50 centimeter) dat is gevuld met ganzenveren. Het lijkt een beetje op een zachte versie van een Dutch wife, bekend geworden als 'kussen' zoals dat gebruikt werd in Indonesië toen het nog Nederlands-Indië heette. De Bedmate kun je gebruiken als hoofdkussen, maar ook als steuntje in de rug om languit tegenaan te liggen, je armen er omheen slaan of desgewenst iets anders. Het kussen heeft een NoMite certificaat waarmee het geschikt is voor mensen met astma of huisstofmijtallergie.
 


Bed-in in Hiltonhotel
Het kussen wordt op de markt gebracht door Suite702 uit Amsterdam. De naam is een knipoog naar suite 702 van het Amsterdamse Hiltonhotel waar van 25 tot 31 maart 1969 (exact 50 jaar geleden) John Lennon en Yoko Ono een 'Bed-in' hielden. Zij waren net getrouwd en bleven daar zes dagen in bed om aandacht te vragen voor wereldvrede. De actie kreeg wereldwijd grote aandacht. Suite702 prijst de Bedmate aan met het idee 'dat iedereen lekker naar bed gaat en er voorlopig niet meer uit komt.'
 


Specifieke doelgroep
Naast de Bedmate levert Suite702 lakens, slopen en dekbedovertrekken in diverse unikleuren. Het katoen heeft een GOTS-certificaat (Global Organic Textile Standard), een keurmerk dat eisen stelt aan de productie van de vezels en de verdere verwerking. Met het hoger geprijsde bedtextiel richt Suite072 zich op een doelgroep die wat te besteden heeft. Naast directe online verkoop is het verkrijgbaar bij de Bijenkorf en de winkels van Loods 5.
 


Opvallend fotomateriaal
Het vorig jaar gestarte bedrijf gebruikt opvallend fotomateriaal. Redelijk standaard zijn de productafbeeldingen waarbij kussens en overtrekken bewust gekreukt te zien zijn in plaats van het gebruikelijke strakke beddengoed dat keurig op bed ligt (bovenste foto). Opvallender zijn de foto's met modellen die vanaf van boven worden gefotografeerd. Geen standaard mannen of vrouwen, maar individuen of stellen die niet het gebruikelijke beeld weerspiegelen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten