Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leolux introduceert 'lokale' fauteuil

Met de fauteuil Hilco presenteert zitmeubelfabrikant Leolux een product dat bestaat uit lokaal geproduceerde onderdelen. Zo komt het leer van Limburgse Limousin runderen.

Leolux is gevestigd in Venlo en heeft de ambitie om duurzaam te produceren. Daartoe zocht de fabrikant in de omgeving naar grondstoffen en materialen en het resultaat is de fauteuil Hilco. Schuim, staal, en aluminium en leer is betrokken van bedrijven uit de regio en door een speciaal proces is wer bij het looien 15% bespaard Italiëop water en energie.

Lokaal leer
Het leer komt van Limousin koeien uit Beringe, een dorp niet ver van Venlo. Deze korte afstand geeft de grootste 'milieuwinst' want meestal haalt Leolux het leer uit Duitslanbd en wordt het gelooid in Italië. Door daarnaast gebruik te maken van (zoveel mogelijk) leveranciers uit de regio hoeven er minder kilometers worden gemaakt wat leidt tot minder CO2 uitstoot, 

Introductie
Het ontwerp van fauteuil kont van de in Limburg woonachtige designer Patrick Belli. De productontwikkeling werd gedaan door Leolux in samenwerking met IBI2, Institute of Biomimicry for Interior Innovations in Venlo. De lokaal geproduceerde fauteuil Hilco zal Leolux presenteren op de vakbeurs Orgatec die van 23 tot en met 27 oktober in Keulen wordt gehouden. Naar verwachting al de fauteuil in april 2019 verkrijgbaar zijn bij de Leolux dealers.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten