Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leolux wil van Limburgs leer Limburgse meubelen maken

Meubelfabrikant Leolux uit Venlo wil leer van Limburgse koeien gaan gebruiken voor de ontwikkeling van een puur Limburgs zitmeubel. Daartoe wordt een infrastructuur opgezet met  Limburgse bedrijven.

Leolux wil duurzaam produceren en gaat daartoe gebruik maken van (zoveel mogelijk) lokale grondstoffen. Doel is te komen tot een 'Limburgs' zitmeubel. Daarvoor moet een complete keten worden opgezet om lokaal leer te kunnen maken. Bron zijn Limburgse Limousin koeien die primair worden gehouden voor de productie van vlees, maar hun huid is ook bruikbaar om meubelleer van te maken. Zo kan er duurzamer worden geproduceerd, stelt Leolux directeur Sebastiaan Sanders.

Regionale samenwerking
'Nu komt ons leer voornamelijk nog van Duitse dieren die in Italië gelooid worden. Als we deze dieren kunnen inzetten voor het produceren van hoogwaardig kwaliteitsleer, scheelt dat uiteraard flink in de CO2 uitstoot. Bovendien is het een geweldige stimulans voor de regio', aldus Sanders.
Het gaat hierbij om veehouders, slachterijen, leerlooiers en bedrijven die verf- en looistoffen kunnen leveren. Ook wordt gezocht naar een schuimproducent. Leolux is nu bezig de keten op te zetten en ontving van de provincie Limburg een subsidie van 165.000 euro, volgens de fabrikant de helft van de kosten die nodig zijn om de gehele structuur op te bouwen.

Limburg mie lanjd
Het zal nog even duren voordat het puur Limburgse zitmeubel op de markt verschijnt. Streefdatum is om eind 2018 hiermee te komen. Inmiddels is een Limburgse designer gevraagd een ontwerp te maken. 

Meer weten? Kijk hier naar filmpje van Omroep Venlo.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten