Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Leren mat als functioneel en esthetisch interieurelement

Neem een leren mat met handvatten en je hebt een functioneel product voor je interieur dat je ook decoratief kunt gebruiken. Een mat voor op de grond, de bank of als hoofdbord voor het bed.

Met in het achterhoofd de 'vintage' gymmatten ontwikkelde Nahka een serie leren matten die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Een groot exemplaar (150 x 100 cm) kan dienst doen als zitmat, met een kleiner exemplaar (120 x 80) bovenop een Europallet transformeer je dit van kaal houten product tot trendy zitmeubel en een smallere versie (160 x 50) is bruikbaar als zitting voor een bankje of als hoofdbord voor een bed.

Maar je kunt het ook gebruiken als zit-op-de-grond-lounge-kussen. als speelkussen voor kinderen of als slaapplek voor de hond. Of aan de muur hangen ter decoratie. De matten zijn gemaakt van volnerfleer met aan de binnenzijde koudschuim en verkrijgbaar in vier kleuren.

Op zoek naar retailers
De matten worden geproduceerd door The Future Now, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van leren tassen voor private labels. Nahka ('zacht leer' in het Fins) is hiervan een afsplitsing en wordt gepositioneerd als een apart label dat onder meer verkocht wordt via diverse concept stores. 'Wij zij nog op zoek naar retailers die de producten in hun assortiment willen opnemen', vertelt Ruud Stokwielder, naast Tobias Angkotta oprichter van het bedrijf. Beiden groeiden op in Waalwijk, vroeger een centrum voor de leerindustrie in Nederland en voor de jonge ondernemers een 'haakje' om hun product aan op te hangen.

Breed publiek
Het beeldmateriaal van Nahka leidt tot associaties die je kunt linken aan begrippen als hip, jong, beetje trendy, duurzaam en zeer bijdetijds. Niet voor niets stond het bedrijf onlangs op ShowUP, een beurs waarop dergelijke woorden van toepassing zijn. Maar de doelgroep is volgens Stokwielder veel groter. 'Wij willen producten leveren voor een breed publiek.'

Meer informatie: www.nahka.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten