Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Light & Building gaat door, Coronavirus blijft onzekere factor

De beurs Light & Building (8 t/m 13 maart) gaat gewoon door, zo laat Messe Frankfurt weten en de ontwikkelingen omtrent het coronavirus worden nauwlettend in de gaten gehouden. Er zijn echter al diverse afzeggingen, waaronder die van Signify, de oude lichtdivisie van Philips.
 


De tweejaarlijkse Light & Building, beurs voor verlichting, elektrotechniek en huis- en gebouwautomatisering, staat gepland voor de tweede week van maart. De beurs gaat gewoon door, er is constant contact met nationale en internationale medische autoriteiten, er worden tijdens de beurs extra voorzorgsmaatregelen genomen en er zijn ter plekke medische voorzieningen aanwezig, zo laat de beursorganisatie via de website weten. Op 14 februari werd nog eens duidelijk gemaakt dat er geen enkele reden is om de beurs niet te laten doorgaan.

Geen/wel beperkingen
Nu anderhalve week later, is de situatie gewijzigd. Het aantal besmettingsgevallen breidt zich nog steeds uit en onder meer in Zuid-Korea en Italië is het virus aanwezig en zijn mensen als gevolg daavan overleden. Op de exposantenlijst staan 395 bedrijven uit China, 235 uit Italië en 36 uit Zuid-Korea.
De Messe Frankfurt stelt dat er geen sancties zijn voor bedrijven uit China en Oost-Azië om te participeren in de beurs, maar laat tegelijkertijd weten dat het aantal vluchten vanuit China gelimiteerd is. 'Het is daarom op dit moment niet te zeggen hoeveel bedrijven zullen deelnemen.'

Afzegging Signify
Sommige bedrijven hebben nu al de knoop doorgehakt en besloten om van beursdeelname af te zien. Daaronder Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips. Het bedrijf laat weten de nieuwe producten die tijdens de beurs zouden worden geïntroduceerd op andere manieren aan de klanten te zullen presenteren. Ook de Prysmian Group, 's werelds grootste producent van kabels, heeft laten weten niet aanwezig te zijn op de Light & Building.

Meer informatie: www.light-building.messefrankfurt.com


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten