Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Limburgers houden van matrastoppers

De meeste Nederlanders slapen in een tweepersoonsbed, Limburgers houden van kingsize bedden en in Drenthe staan relatief de meeste twijfelaars. Aldus onderzoek van de webshop Bedden.nl.

In wat voor bedden en op welke matrassen slapen Nederlanders? Deze vragen stelde de webshop Bedden.nl en 1.290 mensen gaven hierop antwoord. 58,1% heeft een tweepersoonsbed in de slaapkamer staan en dat hoeft niet per een kingsize formaat te hebben. Gemiddeld 8,2% bezit zo’n joekel, maar in Limburg is dat met 17% ruim tweemaal zoveel. Flevoland en Zeeland volgen met respectievelijk 16,7% en 13,4%.

Drenten grootste ‘twijfelaars’
Jongeren onder de 18 jaar zijn met 42,9% de grootste afnemers van eenpersoonsbedden en dat percentage neemt af met het stijgen van de leeftijd. Zo geeft slechts 7,1% van de respondenten in de leeftijdscategorie 35 tot 55 jaar te slapen in een eenpersoonsbed. Bij 55 plussers stijgt dat weer tot 11,7%. Tussen de een- en tweepersoonsbedden zit de twijfelaar en de Drenten, Overijsselaars en Zuid-Hollanders blijken de grootste ‘twijfelaars’.

Pocketveer matras populairst
En welke matras ligt er op de bedden? Landelijk staat de pocketveermatras met 37,1% op nummer 1, gevolgd door polyether, traagschuim en koudschuim. Jongeren slapen het vaakst op een polyether matras, ouderen het minst. Van deze groep slaapt 35,9% op een schuimmatras. Provinciaal gezien zijn Zeeuwen de grootste liefhebbers van schuimmatrassen (39,1%), gevolgd door Groningen en Flevoland met  38,4% en 36,6%.

Limburgers houden van matrastoppers
Een matras lijkt tegenwoordig voor veel mensen niet meer genoeg want inmiddels heeft ruim een derde van de Nederlanders een matrastopper. In Limburg is dat zelfs meer dan de helft. Zeeuwen zijn wat dat betreft nogal zunig en scoren een schamele 17,4%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten