Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Linoleum vloer als atletiekbaan

Hogeschool Windesheim in Zwolle liet een 'vuilverhullende' vloer van Forbo installeren voor de afdeling Sport & Bewegen. De vloer ziet er uit als een atletiekbaan.
 

Klaar voor de start? (Foto: Raymond van Olphen)

In de hogeschool liggen een vijftal verschillende kleuren Marmoleum van Forbo waarvan er twee afkomstig zijn uit de collectie Camouflage, zo genoemd omdat deze kleuren/dessins tot op zekere hoogte het aanwezige vuil camoufleren. Voordeel hiervan is dat de vloer minder vaak hoeft te worden schoongemaakt. De vloer is door Duofort, specialist in vloeronderhoud, voorzien van een coating om deze te beschermen.
 


Zwemtrap
Geheel in stijl met de desbetreffende opleiding - de afdeling Sport & Bewegen – ziet de vloer eruit als een atletiekbaan. Studenten kunnen zo binnenshuis lekker een sprintje trekken, inclusief een bocht in het parcours. Uitlopen is er echter niet bij, de finish stopt plotseling bij een houten zitgedeelte.
Let op het grapje van de interieurarchitect op foto 2. Bijna aan het eind van de baan, vlak voor de bocht, is een zwemtrapje gemonteerd. Hopelijk zien studenten van daaruit de blauwe vloer niet als een zwembad om er lekker in te duiken.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten