Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

‘Marsala’ volgens Pantone trendkleur van 2015

Volgens kleurcoderingsbedrijf Pantone is ‘marsala’ de trendkleur voor 2015. Het is een bruinrode kleur en lijkt een beetje op koper. De kleur is vernoemd naar de Italiaanse wijn marsala.

Marsala lijkt een beetje op een mengsel van bruin/amber, rood en goudgeel. De naam is ontleend aan de Italiaanse wijn marsala die in deze tinten verkrijgbaar is. De wijn wordt gebruikt als ingrediënt in tiramisu. Volgens Pantone bestaat de kleur uit een ‘rijke body met aardse ondertonen’ en is marsala ‘dramatisch en luxueus tegelijkertijd warm en aards’. De kleur combineert goed met natuurlijke kleuren als grijs en taupe maar, doet het ook goed met zonnige goudkleuren.

Kleurcodes
Het Amerikaanse bedrijf Pantone publiceert codes voor iedere kleur. Door iedere variant op een kleur een eigen code te geven kunnen ontwerpers en fabrikanten over de hele wereld samenwerken zonder misverstanden te krijgen over de kleuren. Het ieder jaar vaststellen van de trendkeur, een vermoeden over welke kleur in de mode een grote rol gaat spelen, is een hele klus. Trendwatchers en kleurexperts over de hele wereld discussiëren hierover om te komen tot een bepaalde kleur.
Marsala lijkt redelijk veel op de kleur koper-oranje, de trendkleur die verfconcern Akzo Nobel tipt als trendkleur voor 2015. Akzo Nobel omschrijft deze kleur als 'een sfeer van vriendelijkheid met de nadruk op delen, vertaald in een warm, natuurlijk palet van aardetinten'.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten