Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Loods 5 opent vestiging in Amersfoort

In Amersfoort opende Loods 5 onlangs een nieuwe woonwinkel. Het is de derde vestiging van de retailer naast winkels in Zaandam en Sliedrecht. Meest opvallende verschil: in Amersfoort zit het bedrijf in een volledig nieuw pand.

In Amersfoort beschikt Loods 5 over 18.000 vierkante meter winkeloppervlak, gelegen in groeiwijk Vathorst. Loods 5 verkoopt meubels, accessoires en lifestyle gerelateerde artikelen van verschillende importeurs, groothandelaren en fabrikanten aan onder een dak met ieder een eigen winkelunit. Deze units beginnen vanaf twintig vierkante meter tot een paar honderd vierkante meter. Zo beschikt Zuiver in Amersfoort over een halve verdieping. De producten van de verschillende aanbieders zijn, tot aan de verkoop, eigendom van de deelnemers. Zij bepalen de prijs, het assortiment en de voorraad en plaatsen deze in hun eigen unit. Loods 5 faciliteert de verkoopruimte en maakt de afhandeling mogelijk. Door het selecteren van deelnemers ‘collectioneert’ Loods 5 het totale assortiment.

Start in Zaandam
Loods 5 begon in 1999 in Zaandam met 21.000 vierkante meter als een outlet waarbij anderen de gelegenheid kregen om direct aan de consument te verkopen. In de loop der jaren werd het assortiment breder en mochten ook nieuwe producten worden verkocht. Ook is er een webshop voor online bestellingen. In 2007 betrok het bedrijf in Sliedrecht het oude pand van Ikea (15.000 vierkante meter) en de volgende stap is dus de nieuwbouw in Amersfoort. Loods 5 voert gesprekken over uitbreiding in Duiven en Maastricht.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten