Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Luxe slapen in lederen bed van de Sede

De Zwitserse meubelfabrikant de Sede is specialist in zitmeubelen in leer. Voor het eerst komt de fabrikant nu met een tweetal bedden, uitgevoerd in premium kwaliteit leer.

De Sede, geschreven als de Sede, is sinds jaar en dag specialist in zitmeubelen die worden uitgevoerd in dik leer. Op de eerder deze maand gehouden meubelbeurs IMM in Keulen verraste het bedrijf met een tweetal bedden, beide afgewerkt met veel leer. Het meest 'gewone', maar toch bijzondere, bed is de de boxspring DS-1151 (en DS -1152). Niet alleen het hoofdbord en de box zijn afgewerkt met leer, maar ook de matras. De box loopt naar de zijkanten wat taps toe en het hoofdbord is licht gecapitonneerd.

Gepersonaliseerde matras
De matras bestaat uit een scala aan natuurlijke materialen: katoen, wol, paardenhaar, hennep en zelfs zijde van de Tussa spin. Tussen al deze lagen zit een pakket pocketveren en het geheel wordt opgebouwd naar persoonlijke voorkeur waarbij lengte, gewicht, slaapvoorkeur (zij-, rug- of buikligging) en ligcomfort (hard, medium, soft) wordt meegenomen. Optisch het meest opvallend is de zijkant van de matras, die is met leer afgewerkt. Voor wie nog meer comfort wil is er een topper, gevuld met wol, gevat in zijde.

Vouwen in het leer
Een tweede bed is de DS-1155 waarbij gebruik is gemaakt van Neck, volgens de Sede 'de Rolls Royce' wat betreft het leer. Het bedgedeelte onder de matras wijkt wat naar binnen waardoor het geheel minder massief oogt en zo lijkt het bed 'te zweven waardoor je meteen in het rijk der dromen opgaat', aldus de fabrikant. Karakteristiek zijn de 'vouwen' in het dikke leer onderaan beide kanten van het hoofdbord en precies in het midden bovenaan.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten