Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Maak van saai technisch materiaal iets moois

Tien Arnhemse productontwerpers maakten van het ‘saaie’ technische materiaal Colback interessante producten. De producten zijn te zien tijdens de Dutch Design Week in oktober.



Colback is een non woven kunststof van verschillende soorten kunststof en wordt onder meer gebruikt als backing voor tapijt. Het wordt ook gebruikt voor automatten en talloze andere toepassingen waarbij het product een vrij onzichtbare functie heeft. Colback is een technisch product en wordt gemaakt door Low & Bonar, een wereldwijd werkend bedrijf met een belangrijke vestiging in Arnhem. Tien ontwerpers uit die stad gingen aan de gang met het non woven materiaal en daaruit ontstonden verrassende producten.


Stevig en licht
Colback is zowel stevig als zeer licht en van die combinatie maakten veel ontwerpers gebruik. Tijn van Orsouw ontwierp zo een geplisseerde ‘stof’ die dienst kan doen als raamdecoratie, vergelijkbaar met een plissé met honingraatstructuur waarna hij op bepaalde delen stukjes fineer plakte (foto geheel boven). Ook Joris de Groot kwam tot een soortgelijk product en werkte bij het ontwerp reeds samen met een bedrijf dat is gespecialiseerd in het plisseren (zie foto hieronder).

Akoestisch materiaal
Mieke van den Hout gebruikte stukjes van het materiaal, mengde dat met textiel en maakte zo stevig en licht akoestisch materiaal. Erik Stehmann maakte een sterke ‘buis’ die dient als voet en poot voor een lamp en ook Klaas Kuiken gebruikte Colback voor de ontwerpen van een tweetal lampen. Ander toepassingen werden onder meer gevonden voor een 3D printer, als basismateriaal voor zeefdrukken (zie foto hieronder) en als materiaal voor een kast.

Presentatie tijdens Dutch Design Week
Momenteel zijn de ontwerpers bezig met het verder vervolmaken van hun producten die tijdens de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober) in Eindhoven te zie zullen zijn. Als steuntje in de rug zijn diverse ontwerpers op zoek naar bedrijven die wellicht kunnen helpen om hun ontwerpen te vervolmaken en mogelijkerwijs in productie te nemen.

Meer informatie: www.in4nite.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten