Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Maandag rechtszaak INretail voor heropenen winkels

Maandag 8 maart is de rechtszaak die INretail heeft aangespannen tegen de Staat. De brancheorganisatie eist dat de winkels zo snel mogelijk worden heropend.
 


INretail stapt naar de rechter omdat zij het onverantwoord vindt om de winkels nog langer dicht te houden. Volgens de belangenorganisatie kunnen winkels open en zij verwijst daarbij naar de routekaart van het kabinet. 'Volgens die routekaart hoort het sluiten van de winkels bij het scenario ‘zeer ernstig’ en met de coronabesmettingen zitten wij nu op het niveau ’ernstig’ dus is er geen reden meer om de winkels gesloten te houden', aldus INretail.

Omzetverlies van 700 miljoen per week
Met de gang naar de rechter zet de belangenorganisatie druk op het kabinet omdat de huidige regels (bestellen en afhalen sinds 10 februari en winkelen op afspraak sinds 3 maart) nauwelijks of niet rendabel zijn voor winkels, aldus INretail. 'Momenteel zijn 56 duizend winkeldeuren gesloten. Dat kost 700 miljoen euro omzet per week en van de 300 duizend banen staan er 50 tot 60 duizend op de tocht als dit nog langer duurt.'

Petitie
Om de druk verder op te voeren is INretail gisteren een petitie gestart en kun je deze online tekenen via de site van INretail. De teller staat momenteel op 8777 ondertekenaars.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten