Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Made in Germany als kwaliteitslabel voor meubelindustrie

Met het label Furniture Made in Germany kunnen Duitse meubelfabrikanten laten zien waar hun producten vandaan komen. Dit moet consumenten helpen bij hun beslissing om meubels te kopen, zo is de gedachte.

Sinds 1 augustus 2020 kun je op de winkelvloer kennismaken met een nieuw label: Furniture Made in Germany. Met dit nieuwe label hopen Duitse meubelfabrikanten op een Aha-erlebnis bij de consument: dit komt uit Duitsland, dus zal het van goede kwaliteit zijn. Want, Duitse kwaliteitsnormen worden over het algemeen als bovengemiddeld beschouwd, zo is de achterliggende gedachte.

Corona stimuleert kwaliteitsaankopen
Volgens Jan Kurth, directeur van de Vereniging van de Duitse Meubelindustrie (VDM), zijn consumenten dankzij corona bereid om meer geld uit te geven aan meubelen van Duitse makelij. Maar hoe herken je die? Met een label dat aangeeft dat de meubelen inderdaad uit Duitsland komen. Het impliceert dat constructie, montage en kwaliteitscontrole in Duitsland plaatsvinden en dat het voor kwaliteit relevante fabricageproces 'voornamelijk in Duitsland' moet plaatsvinden.

Veel interesse
Een aantal fabrikanten heeft zich al gemeld voor de certificering en 31 zijn er al getest en goedgekeurd en mogen dus het label Furniture Made in Germany gebruiken. Er werd van tevoren gedacht aan vijftig certificeringen voor dit jaar en reeds nu hebben al 78 bedrijven hun interesse in het label aangemeld. 'We willen een belangrijk signaaleffect uitlokken in binnen- en buitenland voor kwaliteitsmeubilair uit Duitsland, aldus Kurth.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten