Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Made.com lanceert nieuwe collectie van TalentLAB

Webwinkel Made.com lanceert de vierde collectie van TalentLAB, een initiatief waarbij jonge designers een ontwerp kunnen indienen waarna consumenten bepalen of het ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen.

 

 

De vierde collectie van TalentLAB – de eerste werd eind 2017 gelanceerd – bestaat uit achttien banken, stoelen, tafeltjes, lampen, een wandrek en diverse accessoires. Deze komen van verschillende (jonge) designers uit diverse landen hoewel het Verenigd Koninkrijk (thuisland van Made.com) met zeven inzendingen zwaar vertegenwoordigd is. De selectie liet Made.com over aan interieur- en designexpert Michelle Ogundehin, oud-hoofdredacteur van Elle Decoration UK.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiek bepaalt product
Mensen kunnen nu online hun voorkeur uitspreken voor de verschillende ontwerpen en storten daarvoor een borg van vijf Pond. Producten die veel voorkeurstemmen krijgen (waarvan de kan dus groot is dat deze goed zullen gaan verkopen) gaan daadwerkelijk in productie en worden via de webwinkel verkocht.

Crowdfunding
Made.com, dat zich langzaam van pure webwinkel ontwikkelt tot (design)merk, lanceerde het idee van TalentLAB in 2017 en geeft zo jonge, veelal anonieme, designers de kans om hun ontwerpen voor een groot publiek te realiseren. Door consumenten als testpanel te gebruiken krijgt de webwinkel een aardig idee welk ontwerp zal aanslaan en welk niet. Door het verplicht doneren van een kleine bijdrage wordt tegelijkertijd kapitaal bij elkaar geharkt en vergroot dit de bereidheid van mensen om hun keuze geproduceerd te zien worden én het product aan te schaffen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten