Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Magere deelname Nederlandse exposanten aan vloerenbeurs Domotex

Het aantal Nederlandse deelnemers aan Domotex is gering; er staan 18 namen op de lijst voor de vloerenbeurs die donderdag begint. Ook de animo uit België is fors geslonken ten opzichte van de laatste editie uit 2020.

 

Stand van het Belgische IVC in 2020. Dit jaar is het bedrijf niet aanwezig op de beurs.

Hoewel vanwege corona de laatste beurs alweer drie jaar geleden plaatsvond, is de animo van Nederlandse bedrijven om deel te nemen aan Domotex opvallend gering. De exposantenlijst telt 18 namen waaronder de Nederlands Chinese Handelskamer. Vooral de afwezigheid van tapijtfabrikanten die sinds jaar en dag in Hannover op de beurs staan valt op.

Belgische deelnemers
Hetzelfde geldt voor België dat als groot tapijtproducerend land een naam heeft hoog te houden op de beurs. Ook hier is het deelnemersveld (27) sterk uitgedund ten opzichte van voorgaande jaren. Een eensluidende reden is niet te vinden, maar feit is wel dat tapijtfabrikanten te maken hebben met overcapaciteit en tegelijkertijd last hebben van gestegen prijzen van grondstoffen en vervoer. Bovendien is de productie van tapijt behoorlijk energie intensief.

Tweejaarlijkse frequentie
De Nederlandse en Belgische deelname uit andere segmenten (laminaat, hout, producten voor installatie en onderhoud) is ook geringer. Ook bij veel andere landen blijkt de interesse voor Domotex te zijn verflauwd. Wellicht heeft het maken met post corona effecten, maar feit is wel dat al min of meer eerder is besloten om de beurs om het jaar te houden in de even jaren. Dit jaar zou dan feitelijk moeten worden overgeslagen, maar dat is dus niet zo en vanaf 2024 zou dan de nieuwe planning van start moeten gaan.

Andere halindeling
Voor bezoekers die gewend zijn aan een bepaalde hallenindeling: let op. Deze is veranderd. De meest hallen die nu worden gebruikt bevinden zich bij de entree Oost.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten