Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Magnetisch én beschrijfbaar behang op Heimtextil

Geen zin om muur te verven met magnetische verf? Op zoek naar een alternatief voor een koelkastdeur vol magneten? Met behang van Esta pak je beide in een keer: magnetisch behang dat je kunt beschrijven.

Morgen begint in Frankfurt de beurs Heimtextil met hallen vol meubel- en gordijnstoffen, raamdecoratie, bed- en badtextiel en een hal (3.1) volledig gevuld met behang. Een van de exposanten is The Design Department (D.Dept.) uit Enschede dat op de beurs onder het merk Esta behang zal introduceren dat magnetisch is en tegelijkertijd beschrijfbaar met schoolkrijt.

IJzerdeeltjes
In het behang is ijzeroxide verwerkt waardoor magneten er op blijven kleven. Tegelijkertijd kun je het beschrijven zoals met een schoolbord. Verven met schoolbordverf of gebruik maken van een metalen ondergrond is dus niet meer nodig. Het behang is voorzien van een nonwoven drager en is volgens de fabrikant eenvoudig aan te brengen en desgewenst makkelijk te verwijderen.

Combinatie druktechnieken
Ander nieuws van The Design Department op de beurs is behang dat is gedrukt met  'traditionele' druktechnieken (zijdedruk, lijmdruk, ecodruk) waarna het vervolgens wordt afgemaakt met digitale druk. 'Het geeft een heel apart effect', aldus D.Dept.

Meer informatie: www.ddept.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten