Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Maison & Objet: hip, klassiek, modern, kitsch en bijna-kunst

Van 22 tot en met 26 januari wordt in Parijs de voorjaarseditie van Maison & Objet gehouden. De beurs biedt een internationale mix van allerlei producten voor interieurinrichting, zowel voor huis, tuin en keuken als de projectmarkt.

De beurs borduurt voort op de hernieuwde segmentering die in de najaarseditie van september 2015 haar première beleefde. Deze nieuwe indeling zou beter passen bij ontwikkelingen in de markt, zo stelt de beursorganisatie. Voor verlichting, hip kantoormeubilair, diverse materialen en vooral stoffen moet je daarvoor zijn in de hallen 1, 2, 3, 4 en 5B. Wie meer is geïnteresseerd in meubelen of design kan terecht in de hallen 7 en 8. In hal 7 is ook plaats voor jong designtalent dat ditmaal volledig afkomstig is uit een Scandinavië. In hal 5A en 6 vindt de bezoeker veel handgemaakte producten.

Breed aanbod
Bij iedere beurs, zowel in voor- als najaar, wordt een speciale ‘designer van het jaar’ in het zonnetje gezet. Dat is dit keer de Spaanse designer Eugeni Quitllet. Hij ontwierp onder bestek, een koptelefoon, outdoor meubilair en een stoel voor Kartell.
Het assortiment van de beurs is zeer divers; design meubelen, gadgets, wandafwerkingen, verlichting in soorten, maten en prijsklassen, veel stoffen en heel veel spullen voor op tafel. Modern, kitsch en bijna-kunst gaan hand in hand, net als relatief goedkope en peperdure producten. Vrij veel exposanten richten zich op de projectmarkt, vandaar dat vanuit de hele wereld mensen komen om in Parijs inkopen te doen.

Rijke aankleding
Los van het enorm brede aanbod van producten kenmerkt de beurs zich door de bijzondere aankleding. Deze wordt verzorgd door en drietal trendbureaus die samen ook de trends bepalen die men onderscheidt en wil visualiseren. Dit jaar is het centrale thema ‘Wild’. Nederland is op de beurs vertegenwoordigd met 154 deelnemers. Daarvan vallen er 97 in de categorie 'decoratieve items'.  

De beurs wordt gehouden van 22 t/m 26 januari.

Meer informatie: www.maison-objet.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten