Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Maison & Objet trekt meer Franse bezoekers

De in januari in Parijs gehouden beurs Maison & Objet trok meer bezoekers uit eigen land en uit een aantal Europese landen, terwijl bezoekers van daarbuiten wegbleven. De organisatie spreekt van een ‘sterke editie ondanks een moeilijke context’.

Al voor de start van de beurs hield de organisatie rekening met een terugloop van het aantal bezoekers vanwege de aanslagen in november in Parijs. Ook de ‘aanhoudende moeilijke economische context’ wordt gezien als oorzaak van deze teruggang. Zo daalde het aantal internationale bezoekers met 8% met Japan als extreme uitschieter (-26%). Daarentegen kwamen meer Europeanen naar Parijs en noteerde Nederland een plus van 4% en België zelfs een toename van 14%. Totaal bezochten 46.417 mensen de beurs waarvan iets minder dan de helft uit het buitenland kwam. Samenvattend spreekt de beursorganisatie van ‘een sterke editie ondanks een moeilijke context’.

Vernieuwde indeling
Ook is de organisatie content over de vernieuwde indeling van de beurs, hoewel uit reacties van bezoekers soms het tegendeel klinkt. Tijdens de beurs was er veel belangstelling voor de vele lezingen en workshops en de presentatie van Eugeni Quittlet, door de organisatie dit keer bestempeld als ‘designer van het jaar’. Ook de presentatie van een zevental jonge talenten uit Noord-Europese landen viel in de smaak.

Online activiteiten
Maison & Objet maakt volop gebruik van online mogelijkheden, zoals de inzet van social media. Tijdens de afgelopen beurs steeg het aantal volgers op Twitter van 18.000 naar 19.500, op Facebook van 206.000 naar 215.000 en op Instagram van 28.800 naar 40.000. Ook worden collecties van exposanten meer en meer online gezet tot een grote database waardoor geïnteresseerden ook voor en na de beurs kennis kunnen nemen van de producten. Inmiddels staan er 10.000 producten online en dat zal binnenkort verder worden uitgebreid, zo laat de beursorganisatie in een persbericht weten.
De najaarseditie van Maison & Objet vindt plaats van 2 t/m 6 september.

Meer informatie: www.maison-objet.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten