Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Maison & Objet: van bijna kunst tot bijna kitsch

De najaarseditie van Maison & Objet biedt een groot aantal verschillende producten en stijlen bij elkaar. Onder meer meubelen, verlichting, kookgerei, interieurstoffen, ambachtelijke producten strak design en vooral woonaccessoires zijn te vinden op de beurs in Parijs.

Maison & Objet (6 t/m 10 september) is moeilijk onder een specifieke noemer te brengen omdat het een zeer divers aanbod heeft, zowel in aangeboden producten als in stijlen. Klassieke meubels, avant garde design, luxe stoffen, grappige gadgets, kookgerei, moderne verlichting, mode artikelen, innovatie materialen, buitenmeubilair en kunstvoorwerpen; alles wat je in en rond het huis kan plaatsen is aanwezig op de beurs. De Fransen spreken zelf van art de vivre en dan kun je er ook nog lekkere hapjes aan toevoegen.

Stylisten en interieurarchitecten
Op de beurs staan 128 deelnemers uit Nederland waaronder 19 nieuwe deelnemers. Bekende namen zijn onder meer Eichholtz, Rivièra Maison, Riverdale en Richmond Interiors, alle bedrijven die een specifieke stijl vertegenwoordigen met een groot aantal verschillende producten. Daarnaast zijn er talloze bedrijven die een specifiek product vertegenwoordigen variërend van bedtextiel tot karpetten.  Voor zover mogelijk is er een segmentering toegepast om het publiek op de 135.000 m2 expositie oppervlakte niet te laten verdwalen.
De beurs trekt inkopers uit de hele wereld en vanuit Nederland komen relatief veel stylisten, interieurarchitecten en kleine winkeliers.

Paris Design Week
Tegelijkertijd met de beurs wordt in Parijs de Paris Design Week gehouden (9 t/m 15 september). Deze is bedoeld om als het ware de beurs de stad in te trekken en de gewone consument kennis te laten maken met trends en producten. Op 150 verschillende plaatsen kunnen mensen hiervoor terecht en die plaatsen zijn zeer verschillend. Winkels, ambassades, ateliers, galerieën, showrooms en hotels worden betrokken bij de Paris Design Week. Iedere avond is er in een ander district van de stad een groot evenement.

Meer informatie: www.maison-objet.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten