Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mark Rutte kan zelf de woningmarkt lostrekken

Het aantal zeer dure woningen in Nederland daalt door de waardevermindering van de huizen. Mark Rutte zelf kan dat veranderen. Want sprookjes bestaan.

Gisteren kwam er een raar persbericht binnen. De kop luidde: ‘Aantal miljoenenwoningen in Nederland daalt met 30% in 2012’. Ik dacht eerst dat het slecht geschreven was en dat het ging om miljoenen woningen. Maar nee, het ging om miljoenenwoningen, woningen die een miljoen of meer waard zijn. Daarvan zijn er momenteel 28.917. Dat wil zeggen, dat was de stand per 31 december 2012. Dat is een daling van 12.000 daling in vergelijking met een jaar eerder en zo zie je maar weer dat de echte pijn van de dalende huizenprijzen bij de rijkelui zit. Want je zult maar zitten in een huis dat net geen miljoen meer waard is; heel vervelend.

Konijnenlaan
Ik las het persbericht verder en checkte ook de bron en dat blijkt taxatiebureau Calcasa te zijn. Op hun site staat een uitgebreidere versie van het persbericht en dat geeft interessante informatie. Vanzelfsprekend komen namen als Blaricum, Bloemendaal, De Bilt, Amsterdam en Aerdenhout voorbij. Aerdenhout-Zuid is de duurste buurt van Nederland, 97% van de woningen heeft daar een gemiddelde waarde van 1,950 miljoen euro. Aan de Keizersgracht in Amsterdam staan de meeste miljoen-en-meer-woningen (138) en de Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 1,975 miljoen euro. Kijk, dat is leuk: het zijn de duurste woningen en zij staan aan de Konijnenlaan.

Hoogzomer
In de tuinen van die woningen zitten ongetwijfeld tientallen konijnen en die nemen genoegen met een hol. Na een paar geweldig warme dagen deze week zijn zij ongetwijfeld even uit hun hol gekropen om te genieten van het stralende weer, maar met een koudegolf voor de boeg is het raadzaam er meteen weer in te duiken.
Toevallig kwam na dit miljoenenwoningenbericht een persbericht binnen van Blokker met als kop ‘Hoogzomer’. De aankondiging ging gepaard met foto’s van een tuinmeubelset, een zonnezeil, koeltas, gieter en een ligbed.

Gouden kroontje
De gieter is verkrijgbaar in de modekleuren roze en lemon en heeft de vorm van een kikker met een gouden kroontje. Nu zullen de mensen aan de Konijnenlaan hun tuin niet besproeien met zo’n kunststof gietertje van € 2,99 bij de Blokker, maar op korte afstand daarvan misschien wel. Want Willem-Alexander woont dichtbij en ik vermoed dat hij Amalia of een andere dochter graag de elementaire beginselen van het tuinonderhoud bijbrengt. Bovendien, hij heeft net de WOZ-beschikking voor Villa Eikenhorst binnen en hoewel ook dat miljoenenhuis in waarde gedaald zal zijn, moet hij die belasting wel ophoesten. Gelukkig krijgt hij binnenkort een andere baan met een leuk salaris.

Kikker wordt prins
Die gieter is ook leuk. In de Blokker-aankondiging staat: ‘Een kusje en deze kikkergieter verandert in een prins!’ Het is een verwijzing naar het sprookje van de prinses die haar gouden bal in een bron laat vallen waarna een behulpzame kikker deze er uit haalt. Hij doet dat in ruil voor beloofde vriendschap, maar het prinsesje vergeet deze belofte. De kikker pikt dat niet en meldt zich bij het paleis. Het prinsesje vindt die kikker bij nader inzien best leuk, kust hem en ineens blijkt die kikker een knappe prins te zijn.

Mark Rutte
Eigenlijk zou die jongensachtige Mark Rutte die kikker moeten zijn. Kwaken kan hij in ieder geval al. Zoals het prinsesje haar bal kwijtraakte (en hij de regie) kan hij haar helpen en zij hem. Want als die ‘prinses’ hem kust, wordt hij ineens een knappe prins die er zin in heeft. Hij gaat natuurlijk samenwonen met die vrouw en dat betekent in ieder geval één verhuizing. Omdat heel Nederland hem een wederhelft gunt en van die verhuizing een positieve werking uitgaat, komt zo de hele huizenmarkt in beweging. Wie weet kan daardoor volgend jaar worden gemeld dat er weer meer miljoenenwoningen zijn in Nederland.

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten