Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Massief houten tafel van 1838 kilogram

De Braziliaanse fabrikant Tora Brasil staat met twee opvallende producten op de Meubelbeurs Brussel. Een daarvan is een tafel van massief hout. Het gewicht bedraagt 1838 kilo.

Massief hout is zwaar en kostbaar. Daarom wordt vaak gebruik gemaakt van licht materiaal dat is voorzien van houten fineer om het zo 'massief hout' te laten lijken. Het Braziliaanse bedrijf Tora Brasil doet daar niet aan mee en is gespecialiseerd in meubels van massief Pequiá hout. Op de Meubelbeurs Brussel staat het bedrijf momenteel met een tafel van 1838 kilo, schoon aan de haak. Bepaald geen bijzettafeltje met een afmeting van 245 x 252 centimeter. De hoogte lijkt daarbij relatief bescheiden: 33 centimeter. Toch behoorlijk dik voor een 'tafelblad'.

Logistiek oponthoud
Maar daar is geen sprake van want zo'n tafel zet je niet op pootjes, het is eigenlijk meer een object voor grote ruimtes. De ruimte die Tora Brasil als exposant nu tot haar beschikking heeft op de beurs is aan de kleine kant, een tweede exemplaar zou er niet in passen. De fabrikant had pech want pas op de derde dag van de beurs arriveerde het gevaarte in Brussel. De container vanuit Brazilië werd door de Nederlandse douane wat lang opgehouden waardoor de fabrikant met een vrijwel lege stand de eerste twee moest zien door te komen. Met een vorkheftruck, sterke mannen en stuurmanskunst werd de tafel op de stand geplaatst.

Zware jongen
Daar staat nog een tweede 'zware jongen' met nog wat meer massa, een massief blok hout van 1848 kilo dat kan dienen als balie, Vanwege het gewicht kan de balie wel een stootje hebben. De fotograaf klom er bovenop om een foto te maken van de tafel die – zo is duidelijk te zien – veel belangstelling kreeg van exposanten in de directe omgeving.

Tafels, poefs en banken
Zowel de tafel als de balie zijn geen standaardproducten die je zomaar even thuis of op kantoor neerzet. Maar Tora Brasil heeft ook meer courante producten zoals bijzettafeltjes, massief houten banken met staal of met losse kussens, boekenplanken van massief hout in combinatie met acryl en ook diverse poefjes, alle van massief hout.

Luxe marktsegment
Tora Brasil bestaat sinds 2003 en is gespecialiseerd in de productie van FSC gecertificeerde meubelen voor het hogere marktsegment. He bedrijf wordt in Europa vertegenwoordigd door het in Nederland gevestigde Brazil Expand.

Meer informatie: www.torabrasil.com.br

Even opletten: Wat heeft die man met dat lichtblauwe overhemd in zijn handen? Het is geen bijvangst die gedaan is bij het kappen van de boom, maar de kop van een zwijn dat even is geleend van de buren op de beurs. En helemaal links, wat heeft die meneer met dat colbert op zijn linkerknie? Een bokje, ook even overgesprongen voor de foto. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten