Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matige start voor beurs Domotex

Gisteren ging Domotex van start, een grote beurs voor vele soorten vloerbedekking. Veel standhouders zijn intern verhuisd en er is veel aandacht voor trends. Bezoekers laten het behoorlijk afweten.

Domotex is een belangrijke beurs voor mensen die zich beroepsmatig bezighouden met tapijt, laminaat, pvc, parket, laminaat, of andere soorten vloerbedekking. De belangstelling voor de beurs is echter al jaren aan het afnemen en de gisteren gestarte editie lijkt daarin een versnelling aan te geven. Het is te vroeg om na een dag al een conclusie te trekken, maar het is vrijwel uitgesloten om te kunnen veronderstellen dat het een geslaagd evenement gaat worden. Het bezoek viel ronduit tegen en in de diverse hallen waren net iets teveel zitjes die moesten verhullen dat de ruimte moest worden opgevuld, veroorzaakt door het wegblijven van nogal wat vaste deelnemers.

Veel aandacht voor trends
De beursorganisatie begon een paar jaar geleden met een voorzichtige koerswijziging en besloot meer aandacht te gaan geven aan trends. Externe designers werd gevraagd hiervoor input te leveren en dat resulteerde vorig jaar in een fotogenieke 'trendshow' die veel aandacht trok. Ook ging de traditionele halindeling op de schop. Beide werden dit jaar nog verder uitgewerkt en de beursorganisatie verzon een overkoepelende slogan om alle veranderingen (in de wereld, in de markt, in het menselijk gedrag) zichtbaar te maken: Create 'n Connect.

Minder bezoek
Deze slogan kreeg in het voortraject naar de beurs buitenpropotioneel veel aandacht en Domotex werd min of meer gecommuniceerd als een welhaast trendy beurs. Vertaald naar de beursvloer lijkt dat een stap te ver, c.q. een mislukte operatie. Een aantal deelnemers haakte bij voorbaat af, er is dit keer concurrentie van de tweejaarlijkse beurs Bau in M√ľnchen die maandag begint en op de eerste dag was er overduidelijk minder bezoek dan voorheen.

Plaatselijke reuring
Dat wil niet zeggen dat er geen reuring was op de beursvloer. Op sommige stands was het bijna permanent druk, maar vrijwel iedereen kon constateren dat het rustiger was dan voorheen. Ook bleek dat veel mensen nog moeten wennen aan de nieuwe halindeling en de interne verhuizing van veel exposanten.
Domotex loopt nog tot en met maandag 14 januari.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten