Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrasfabrikant Dunlopillo vraagt faillissement aan

Dunlopillo Duitsland heeft vorige week een faillissement in eigen beheer aangevraagd. Tegelijkertijd wil het bedrijf proberen de werkzaamheden te continueren. Het is nog niet duidelijk wat dit betekent voor Dunlopillo Nederland.

Dunlopillo Duitsland wil het faillissement proberen zelf af te handelen en onderzoekt de mogelijkheden om de bedrijfsvoering voort te zetten. Dat gebeurt door François Duparc die het bedrijf goed kent; van 1990 tot 2007 was hij sales director bij Dunlopillo. Dunlopillo Nederland betrekt de matrassen (deels) vanuit Duitsland en directeur John Vesters zegt overvallen te zijn door de ontwikkelingen in Duitsland. Hij weet niet wat voor gevolgen het mogelijk definitieve faillissement van Dunlopillo Duitsland zal hebben; ‘we wachten even af.’

Internationaal gerommel rond Dunlopillo
Dunlopillo Duitsland wijt de problemen aan de sterke concurrentie op de matrassenmarkt en wijst ook op ‘beheersfouten’ van de voormalige eigenaar. Ook in Frankrijk, thuisland van Dunlopillo, rommelde het recentelijk rond het merk. Dunlopillo was tot voor kort een dochteronderneming van het bedrijvenconglomeraat Cauval dat moest 'herstructureren'. Gevolg daarvan was dat Dunlopillo werd overgenomen door de France Bedding Group, onderdeel van het investeringsfonds Perceva.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten