Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrassen start-up Eve Sleep wil naar de beurs

De Engelse matrassen ‘start-up’ Eve Sleep wil snel verder groeien en geld ophalen door middel van een beursgang. Medio deze maand zou dat moeten gebeuren , zo melden Britse media.Het pas twee jaar oude Eve Sleep heeft inmiddels al 17 miljoen pond geld ontvangen om te investeren en denkt met een beursgang aan de London Stock Exchange nog eens 35 miljoen binnen te halen. Het geld is nodig voor een verdere scale up om snel verder te groeien naar meer omzet. Eve Sleep is inmiddels in tien landen actief, waaronder Nederland.

Een type matras
Eve Sleep is een van de vele matrassenbedrijven van de laatste jaren die slechts 1 type matras op de markt brengen en stellen dat dit ‘de beste matras’ is. Deze worden samengeperst in een doos bij de klant afgeleverd die meestal een zeer ruime tijd krijgt om de matras uit te proberen. Door de beperkte keuze en de eenvoudige wijze van transport zegt Eve Sleep tegen een scherpe prijs te kunnen leveren. In de praktijk valt dat wel mee, maar met gelikte marketing en een forse dosis groeigeld wordt in korte tijd marktaandeel binnengehaald.

Verliesgevend
Ook andere andere bedrijven die zich als start-up presenteren laten forse groeicijfers zien. Alles is gericht op groei, hogere omzetten en marktvergroting. Dat wordt gevoed door investeerders die over dikke portemonnees berschikken. Echter, zoals zovele start-ups, zit Eve Sleep nog zwaar in de rode cijfers.

Meer informatie: www.sleepeve.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten