Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrassen start up Muun insolvent

De Duitse matrassen start up Muun is insolvent verklaard. Muun lijkt de eerste pure online aanbieder die ondergaat in de prijzenslag op de Duitse markt waar de matrassenindustrie staat te schudden.Muun is 7 augustus insolvent verklaard (vergelijkbaar rmet surseance van betaling) nadat besprekingen met een investeerder op het laatste moment afketsten. Hoewel het bedrijf in onderhandeling zegt te zijn met nieuwe investeerders lijkt de start up het eerste slachtoffer in de uiterst competitieve Duitse matrassenmarkt. Muun, gestart in 2014, is ook actief op de Nederlandse markt.

Groei stagneert
Muun is een van de vele zogenaamde start ups die slechts 1 type matras verkoopt en dat uitsluitend via internet doet. De matras wordt afgeleverd in een doos (bed-in-a-box), je krijgt 100 dagen om de matras uit  te proberen en retour sturen is kosteloos en eenvoudig. Met grote investeringen en veel marketing(kosten) hebben start ups als Muun, Bruno, Felix, het Britse Eve Sleep en het uit Amerika afkomstige Casper in korte tijd marktaandeel verworven, maar de groeimotor stagneert.

Consolidatie onafwendbaar
Het uit Engeland afkomstige Eve heeft zich onlangs teruggetrokken uit de Duitse markt en uitspraken van Duitse matrasfabrikanten lijken te wijzen op verdere consolidatie, ofwel: er zullen waarschijnlijk nog meerdere matrasaanbieders in problemen komen en welllicht het loodje leggen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten