Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrassen startup Casper wil naar de beurs

De Amerikaanse matrassen startup Casper Sleep maakt zich op voor een beursgang. Met het geld wil het online bedrijf mogelijk honderden fysieke winkels openen.
 


Casper Sleep zou zou mogelijk al dit jaar of in de eerste helft van volgend jaar een beursnotering willen krijgen op Wall Street, zo meldt Bloomberg. Eerder dit jaar ontving het bedrijf al 100 miljoen dollar om te investeren. Het opgehaalde beurskapitaal zal onder meer worden gestoken in de opening van fysieke winkels. Casper startte in 2015 als startup met de levering van matrassen die alleen online leverbaar waren. Een jaar later ging het een samenwerking aan met meubelretailer West Elm om de matrassen ook via fysieke winkels te verkopen, een voorbeeld dat andere matrassen startups volgden.

Beurskoers Eve Sleep
Een beursgang duidt er op het bedrijf vertrouwen heeft in de toekomst om snel verder te kunnen groeien, een kenmerk van een startup die verder wil als scaleup. Eenmaal een beursnotering biedt hiervoor geen garantie, zo laat de Britse matrassen startup Eve Sleep zien. Dit begin 2015 opgerichte e-commerce bedrijf ging in mei 2017 naar de beurs en expandeerde naar diverse Europese landen, onder meer naar Nederland. Een jaar later werd besloten om zich uit Nederland terug te trekken vanwege tegenvallende resultaten en sinds medio vorig jaar zakt de beurskoers steeds verder naar beneden. Momenteel is de waarde van een aandeel in Eve Sleep 3 eurocent.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten