Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Matrassenverkoper Emma snelst groeiende techbedrijf

De matrassen startup Emma is uitgeroepen tot het  snelst groeiende techbedrijf van Europa. Tussen 2015 en 2017 noteerde het bedrijf een omzetgroei van 14.315%.



De Duitse matrassen startup Emma produceert matrassen volgens het principe 'de beste matras voor iedereen' en verkoopt deze via internet en levert af in een doos. Emma is een voorbeeld van een bedrijf dat als startup begint, snel werkt aan opschaling (scaleup) en zo in korte tijd een enorme groei weet te realiseren; een groei van 14.315% in twee jaar is spectaculair.

Matrasverkoper = techbedrijf
De cijfers werden naar buiten gebracht tijdens de vorige week gehouden The Next Web Conference in Amsterdam. Dat is een combinatie van festival, netwerkbijeenkomst, congres en platform dat wil fungeren als matchmaker tussen startups en investeerders. The Next Web organiseerde samen met betaalberijf Adyen voor de vijfde keer de competitie voor snelst groeiende techbedrijven in de belangrijke startupmarkten. Dat waren in dit geval Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden. Het feit dat Emma hier werd bekroond, geeft aan dat het bedrijf niet wordt gezien als matrasproducent of -leverancier, maar als techbedrijf.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten