Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meer aanbod pvc, parket en laminaat op beurs Domotex

Domotex biedt meer ruimte aan pvc, parket en laminaat, de soorten vloerbedekking waarin de meeste ontwikkeling is te zien. Daarnaast blijft het ook dé beurs voor tapijt en karpetten.

Komend weekend, 16 januari, start in Hannover Domotex. Circa 1.400 exposanten zullen daar een overzicht geven van de markt voor diverse soorten vloerbedekking. De sterkste ontwikkeling zit bij de productgroep pvc vloeren. De laatste jaren zijn deze vloeren enorm geëvolueerd, zowel in leggemak als dessin. Daarbij wordt in beide gevallen sterk geleund op de ontwikkelingen die te zien waren bij laminaat en parket, producten die nu die nu vrijwel uitsluitend als klikvariant worden verkocht. Extra is dat pvc vloeren ook kunnen worden verlijmd.

Houtimitaties
Pvc vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins, maar vrijwel altijd gaat het om houtimitaties. Op de beurs zullen verfijningen te zien zijn van pvc vloeren met nog realistischer dessins waarbij de structuur van het ‘hout’ soms voelbaar is. Ook zijn er nog steeds kleine verbeteringen in de legtechniek. Relatief nieuw is de aandacht voor de stabiliteit omdat het pvc ook veel gebruikt wordt in de projectmarkt waarbij het gaat om grote oppervlakten die sterk belast (moeten kunnen) worden.

Naamsverwarring rond pvc
In Duitsland worden pvc vloeren veelal veelal designvloeren genoemd of LVT, de afkorting van Luxury Vinyl Tiles. In Nederland wordt daarnaast de term vinyl gebruikt, maar in alle gevallen gaat het om hetzelfde product, vloerbedekking van pvc. Vinyl wordt meestal gebruikt wanneer het product op rol zit, bij pvc wanneer het om lamellen/planken/stroken of tegels gaat en LVT slaat uiteraard op tegels hoewel de naam LVT ook gebruikt wordt wanneer de verschijningsvorm uit stroken bestaat. In alle gevallen gaat het om het product pvc.

Overzicht innovaties
Om bezoekers in korte tijd een overzicht te geven van de ontwikkelingen van de diverse productgroepen zijn op een drietal plekken producten samengebracht onder de naam Innovations@Domotex. In hal 6 betreft dat textiele en elastische vloerbedekking, in hal 9 ligt de focus op parket, laminaat en legtechnieken en in hal 17 gaat het om moderne handgemaakte tapijten. Tijdens de beurs is een klein boekje beschikbaar met daarin meer informatie over de producten. Het is ook te downloaden als pdf.

Rondleidingen
Specifiek voor laminaat en parket is er in hal 9 de Wood Flooring Summit. Hier tonen ongeveer 180 exposanten toepassingstechnieken van hun producten. Dit, en de genoemde drie plekken waar innovaties worden samengebracht, moet het de bezoeker makkelijker maken om in kort bestek een overzicht te krijgen van nieuwe ontwikkelingen. Wie daarbij tekst en uitleg wil hebben kan dit krijgen via rondleidingen die tijdens de beurs worden gegeven.

Domotex wordt gehouden van 16 t/m 19 januari.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten