Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meer omzet en minder verlies voor webwinkel Home24

De omzetontwikkeling van Home24 blijft groeien met dubbele cijfers. De verliezen nemen af en voor 2020 zegt de online retailer break even te zullen bereiken.
 


In het derde kwartaal boekte Home24 een omzet van 85 miljoen euro waardoor de omzet over de eerste negen maanden van dit jaar 262 miljoen euro bedraagt, tegen 221 miljoen euro in de vergelijkbare periode in 2018. De groei zat in Europa (thuismarkt), maar vooral in Braziliƫ waar Home24 actief is onder de naam Mobly. Met deze cijfers in de hand zegt CEO Marc Appelhoff 'voortgang te maken op de weg naar winstgevendheid.'

Winst in 2020
Tegelijkertijd met de omzetgroei werden de verliezen gedrukt ondanks grote investeringen. Home24 heeft nog 44 miljoen euro in kas en hoopt daar genoeg aan te hebben om het laatste kwartaal door te komen. Dit jaar moet de basis leggen voor zwarte cijfers in 2020.
 


Nuancering groeicijfers
De site Excitingcommerce.de nuanceert de groeicijfers en legt de groei van Home24 naast die van de online groei van IKEA (zie grafiek hierboven). In 2015 was de omzet van beide bedrijven ongeveer gelijk, maar daarna laat IKEA een enorme groeispurt zien. Afgelopen jaar boekte Home24 in thuisland Duitsland een omzet van 169 miljoen euro en in heel Europa 240 miljoen. De online omzet van IKEA was in 2018 371 miljoen euro en zal naar verwachting dit jaar uitkomen op 494 miljoen en dat is 'slechts' de Duitse markt.

Kapitaal dankzij beursnotering
IKEA was vrij laat met het lanceren van een webshop (in Nederland pas medio 2013, iets eerder in Duitsland) maar de online groei is ongekend. Home24 haalde veel kapitaal op toen het in juni 2018 naar de beurs ging. Het aandeel startte op 23 euro, steeg snel boven de 30 euro, maar zakte daarna gestaag in. Begin oktober stond het onder de 3 euro, de laatste weken is er weer sprake van een stijging.

Westwing
De ontwikkeling bij Home24 is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met online retailer Westwing. Ook deze kreeg vorig jaar een beursnotering (26 euro) en zakte vrij snel daarna langzaam als een pudding in elkaar met als dieptepunt 1,89 euro in september. De laatste weken krabbelt de koers weer op. Verschil met Home24 is dat Westwing minder optimistisch is voor de nabije toekomst. In september werden de groeiverwachtingen door de directie getemperd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten