Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Mega wesp op dak als blikvanger

Sinds vorige week staat er een enorme wesp op het dak van horrenfabrikant Unilux in het Brabantse Boxtel. Het verwijst naar de functie van horren: de buitenlucht mag naar binnen, maar insecten moeten buiten blijven.Unilux maakt zonwering, maar is vooral bekend als fabrikant van horren. Horren worden meestal verkocht als 'insectenwering' en Unilux hanteert dan  ook de slogan 'Schone lucht binnen en de insecten buiten'. Om dat duidelijk te maken landde vorige week als aankondiging van de lente een wesp in XXL formaat op het dak van de fabrikant. Dat was overigens toeval want het was in eerste instantie de bedoeling om het beest binnen het bedrijf een plek te geven, maar daarvoor bleek de wesp te groot.

Bijen bedreigde diersoort
Hoewel Unilux met haar producten probeert insecten tegen te houden, worden de horren tegelijkertijd gebruikt om te pleiten vóór de beestjes. Op de site staat een filmpje over de bijenwerkdag die op 9 en 10 maart werd  gehouden. Mensen worden in dit filmpje aangespoord om bloemen te zaaien, struiken te planten en bijenhotels te plaatsen. Allemaal goed voor de wilde bij want van de 358 bijensoorten is de helft bedreigd. Dat komt onder meer door gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw en de 'verstening' van veel tuinen. Het gevolg is minder voedsel voor de bijen.

Nationale bijentelling
Ook op Facebook laat de horrenfabrikant weten begaan te zijn met het lot van bijen en andere vliegende beestjes en post een bericht dat begint met Unilux loves insecten. Daarbij wordt verwezen naar het weekend van 21 en 22 april. Dan wordt de Nationale Bijentelling georganiseerd waar iedereen aan kan meedoen door in de tuin of op het balkon bijen te tellen. Zie hiervoor www.nederlandzoemt.nl.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten