Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Messe Frankfurt schrapt meerdere beurzen

Vanwege de aanhoudende coronapandemie zijn verschillende beurzen die dit voorjaar in Frankfurt zouden worden gehouden van de agenda gehaald. Onder meer Heimtextil en Ambiente zullen dit jaar niet plaatsvinden.
 


Afgelopen septenber besloot Messe Frankfurt om de eerste drie maanden van 2021 geen beurzen in Frankfurt te zullen houden. Onder andere Heimtextil (altijd begin januari) en Ambiente (gepland voor februari) waren daarmee van de baan. Heimtextil werd samengevoegd met de beurzen Techtextil en Texprocess waardoor er toch nog een evenement van behoorlijke omvang kon worden gecreĆ«erd en begin mei leek een veilige datum. Ook de beurzen Ambiente, Christmasworld, Creativeworld en Paperworld werden geclusterd en zouden onder de naam International Consumer Goods Show worden gehouden in april. Gezien de recente omwikkelingen blijkt dat geen haalbare kaart en alle beurzen zijn geschrapt en zullen pas weer in 2022 plaatsvinden.

Teveel onzekerheden
'Evenementen zijn verboden in Duitsland en de aanhoudende internationale reisbeperkingen betekenen dat het onmogelijk is om beursplannen te maken voor april of mei 2021', laat Messe Frankfurt in een persverklaring weten. Vanwege de reisbeperkingen en de daarmee samenhangende onzekerheden voor exposanten (welke klanten uit welke landen kunnen wel/niet komen) is het voor hen moeilijk om een keus te maken voor beursdeelname. Ook spelen logistieke zaken want stands en de invulling hiervan moet soms maanden van tevoren worden verscheept en ook daarover is veel onzekerheid.

Nieuwe data in 2022
Inmiddels wordt het vizier nu gericht op 2022. Heimtxtil zal plaatsvinden van 11 t/m 14 januari 2022, Christmasworld van 28 januari t/m 1 februari en deels daarmee gelijklopend Paperworld en Creativeworld van 29 januari t/m 1 februari. Ambiente staat gepland voor 11 t/m 15 februari en voor de beurzen Techtextil en Texpress wordt een datum gezocht in het tweede kwartaal van 2022.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten