Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Messe Frankfurt trekt parallel met Elfstedentocht

In een nieuwsbrief van de Messe Frankfurt wordt een vergelijking gemaakt met 'De Tocht der Tochten' en ondernemers die in de coronacrisis de 'route naar de finish' zoeken. Daarbij hebben zij te maken met gevaarlijk ijs en moet er worden gekluund, maar 'door het ijs zakken is geen optie.'

Nederland voelt zich positief overvallen door de plotselinge winter en vooral de aanwezigheid van ijs zorgt er voor dat mensen massaal het ijs op gaan. In een nieuwsbrief haakt de Messe Frankfurt Nederland daar op in waarbij een parallel wordt getrokken met de moeilijke positie waarin veel ondernemers zitten vanwege de coronapandemie en de moeite die het kost om de Elfstedentocht uit te rijden, de Tocht der Tochten. Hieronder de integrale tekst uit de nieuwsbrief.

“De Tocht der Tochten”

Het vriest alweer een aantal dagen en dan worden niet alleen de schaatsen uit het vet gehaald, maar ook het geliefde gespreksonderwerp “De Tocht der Tochten”.

Echter, al meer dan een jaar bent u, en met u heel ondernemend Nederland, bezig met “De Tocht der Tochten”. De route naar de finish gaat over dik en dun ijs, voert langs wakken en waar het moet, klunen we ons een weg om de obstakels heen. Glijdend langs gesubsidieerde koek-en-zopie’s als zoethouder, ongeduldig wachtend voor de verplichte administratieve stempelposten (wie de schaats past, trekke hem aan). O ja zeker, het vriest dat het kraakt. Maar ondanks alle ontberingen zal en moet de finish worden gehaald. Door het ijs zakken is geen optie!

Op deze manier kan ook de huidige economische situatie voor u, uw sector en de Messe Frankfurt worden beschreven. Verleden jaar spraken wij al onze hartenwens uit, om u en uw bedrijf weer heel graag in 2021 op onze internationale beurzen terug te zien. Individueel of in een collectief. Maar altijd samen. Zien, voelen, beleven, handel! Ondanks het gure Covid-weer stond Messe Frankfurt Corona-proof in de startblokken. De verplaatste beurzen werden in de beurskalender-2021 opgenomen, georganiseerd en gepromoot.

Maar wij begaven ons op dun ijs. Er kwam een tweede en een derde golf. En zoals onder schaatsers bekend; zwart ijs groeit het beste zonder golfslag. En zo ontstonden wakken in de evenementenkalender. De samengevoegde beurzen van april en mei werden afgezegd. De finishlijn nogmaals verplaatst. Enkelen naar de tweede helft van dit jaar. De meesten naar begin volgend jaar.

Was het sneeuwblindheid of klaar (in)zicht? Het weer kan elk moment omslaan, vriezen of dooien. In ieder geval bieden de vaccins hoop. Hoop op perspectief. Perspectief op omzet. Omzet door handel. Perspectief, omzet en handel, zeer zeker ook op onze vakbeurzen.

De finish is in zicht. Voor de eindspurt wensen wij u een groot uithoudingsvermogen, heel veel ondernemende creativiteit, een beetje geluk. Maar boven alles een goede gezondheid. Op naar de eindstreep. Niet alleen de eerste schaatser is de winnaar, maar allen die over de streep komen! Wij zullen er staan, u en uw bedrijf een warm welkom heten!

Maar niet alleen bij de finish wachten wij u op. Ook langs de route staat het team van de Messe Frankfurt voor u klaar. Samen resultaten bereiken. Samen successen herbeleven. Samen, op onze internationale vakbeurzen.

Heel graag tot ziens!

Uw team Messe Frankfurt Nederland,

Wibo, Marlies en Björn

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten