Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelafbrikant Bijnen opent nieuwe productiehal

Meubelindustrie Van de Voorde, beter bekend als meubelfabrikant Bijnen, houdt open huis in verband met de opening van een nieuwe bedrijfshal. Deze is ontwikkeld ‘met respect voor mens en milieu’.Op vrijdag 16 juni houdt Bijnen open huis en op 17 juni volgt de officiële opening van de nieuwe bedrijfshal van 5.000 m2 in het Zeeuwse Hulst. De totale bedrijfsoppervlakte komt daarmee op 21.000 m2. Met de uitbreiding zegt Bijnen efficiënter te kunnen produceren en kan er sneller en beter worden ingesprongen op wensen van de klant. In de nieuwe hal past Bijnen ‘nog strengere normen toe dan is voorgeschreven’, zo laat directeur Jilt Prins weten.

Volautomatisch platenmagazijn
Zo worden zuignappen gebruikt als tilhulp en wordt de lucht optimaal gefilterd om uitstoot te voorkomen. De fabriek voorziet in de eigen warmtebehoefte door zaagstof op te zuigen en te verbranden. De nieuwe hal herbergt onder meer een volautomatisch platenmagazijn waardoor efficiënt custom made kan worden geproduceerd naast serie productie.


Merken
Die klantenkring is zeer breed: Bijnen richt zich van oudsher voornamelijk op de retail en betrekt veel van zusterbedrijf Meubelindustrie Van de Voorde (VDV) dat zich onder meer op de projectmarkt richt. De Bijnen Meubelgroep levert zowel standaard collecties als serie maatwerk voor private label en projecten. Zo worden kasten, tafels, stoelen, ledikanten, banken en fauteuils geproduceerd. Bekende merknamen zijn Goretti (tafels, kasten, stoelen), Juvo (woon- en slaapkamermeubelen) en Zondag (ledikanten).

Serieproductie én maatwerk
Meubelindustrie Van de Voorde begon in 1928 als ambachtelijke klompenmakerij. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot industrieel producent van grote en kleine series in plaatmateriaal en massief hout en toeleverancier van halffabricaten. Met de ingebruikneming van de nieuwe productiehal is de flexibiliteit zodanig dat het mogelijk is om zowel grote aantallen als puur maatwerk te leveren.

Zie ook: www.bijnen.nl en www.meubelindustrievandevoorde.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten