Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Brussel in de startblokken

Komend weekend begint de Meubelbeurs Brussel. De beurs, gezellig, stabiel en overzichtelijk in grootte, lijkt dit jaar qua aanbod wat kleiner, maar ook internationaler te zijn geworden.

De Meubelbeurs Brussel (6 t/m 7 november) is al jaren het uithangbord van de Belgische meubelindustrie en de Belgen zijn ook dit jaar weer prominent aanwezig met 91 deelnemers. Goede tweede is Nederland met 72 deelnemers waarna andere landen op grote afstand volgen. Totaal 60% van de exposanten is niet-Belgisch en daarmee is de beurs in de loop der jaren internationaler geworden. Ook bij de bezoekers geven de cijfers aan dat de Belgen het vooral Nederlanders zijn die afreizen naar Brussel. In zijn totaliteit ligt het bezoekersaantal al jaren stabiel rond de 20.000, het aantal exposanten (vorig jaar 275) lijkt dit jaar wat minder te worden, maar wel het veld is wat internationaler.

Gezellig en gastvrij
De beurs richt zich op het brede middensegment waarbij verreweg het grootste deel meubels beslaat. Daarnaast si er aandacht voor woonaccessoires en verlichting. Een hal is gereserveerd voor het slaapsegment onder de noemer Brussels by Night. De organisatie spreekt van ‘de ‘gezelligste beurs van Europa’. Dat is misschien wat sterk uitgedrukt, maar ‘Brussel’ ademt inderdaad een sfeer van gezelligheid en de gastvrijheid voor bezoeker en exposant wordt alom geroemd.

BE Magazine
Wie zich va tevoren wil oriënteren kan terecht op de site. Daar is ook de digitale versie door te bladeren van BE Magazine, een blad dat voor de beurs is fysieke vorm naar een groot aantal relaties in heel Europa is verstuurd. Naast een overzicht in woord en beeld van de Belgische exposanten biedt het blad ook informatie over trends plus een viertal interviews met jonge Belgische designers.

Meer informatie: www.meubelbeurs.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten