Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Brussel loopt zich warm

Over een maand begint de Meubelbeurs Brussel. De beurs zal vanwege de coronapandemie wat compacter zijn dan voorheen, maar biedt volgens de organisatie opvallend veel nieuwe exposanten.
 


Beursdirecteur Lieven van den Heede laat weten dat de organisatie van de meubelbeurs klaar is voor het evenement dat van 8 tot en met 10 november in Brussel wordt gehouden. 'In de afgelopen twee jaar is het duidelijk geworden dat het digitale veel kan opvangen, maar dat beurzen toch een unieke plek innemen in de handel. En zeker als het over meubelen gaat. Kijken, voelen, testen: dat gaat allemaal makkelijker in het echt. Een beurs brengt alle collecties voor het komende meubeljaar samen op één plek, wat het voor de aankopers makkelijk maakt om hun keuze te maken. Uit het enthousiasme van fabrikanten en de meubelhandel valt nu al op te maken hoe hard de Meubelbeurs Brussel wordt geapprecieerd en hoe hard de beurs werd gemist.'

Compactere omvang
Volgens Van den Heede zit de beurs 'aardig vol' en komen er nog steeds aanvragen binnen. 'Door een kortere aanlooptijd is de beurs dit jaar iets kleiner dan normaal, maar nog steeds de moeite waard. Naast de vertrouwde exposanten zijn er trouwens uitzonderlijk veel nieuwkomers dit jaar.' De segmentering is hetzelfde als voorgaande jaren en verdeeld over 6 hallen. Via de site kun je selecteren op land, hal of segment om het bezoek ze efficiënt mogelijk te maken. Kort voor de beurs verschijnt het aanklikbare beursplan online.

Belgische gastvrijheid
De beurs reflecteert de Belgische gastvrijheid. Bij diverse bars kunnen bezoekers gratis een hapje en een drankje krijgen en ook op menige stand is dat mogelijk. Wie buiten de beurs culinair wil genieten vindt op de site een selectie van restaurants en cafés in diverse prijsklassen. 'Ook dat hoort bij een aangenaam beursbezoek', aldus Van den Heede.

Trends en prijzen
Er zullen dit jaar geen stijltrends worden getoond in de passages tussen de hallen, maar er is wel aandacht voor de langetermijntrend duurzaamheid. Daarbij wordt gedacht aan het gebruik van natuurlijke materialen, een tijdloos ontwerp of een circulair bedrijfsmodel.
Wel zullen dit jaar weer een aantal prijzen worden uitgereikt aan exposanten die zich op een of andere manier hebben onderscheiden. Zij ontvangen een oorkonde en een Balthazar, een megafles champagne.

Coronamaatregelen
Vanwege corona zijn er diverse maatregelen waar iedereen rekening moet houden. Voorregistratie en een geprint toegangsbewijs zijn noodzakelijk. Verder wordt de QR-code van de Covid Safe Ticket gescand, vergelijkbaar met de Nederlandse corona-app. Dit impliceert dat je als bezoeker moet kunnen aantonen dat je ofwel volledig ingeënt bent, een bewijs van een recente negatieve PCR-test hebt, of recent hersteld bent van corona. Het gebruik van een mondkapje (in Belgie mondmasker genoemd) is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Meer informatie: www.meubelbeurs.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten