Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs Brussel trekt meer bezoekers

De deze week gehouden Meubelbeurs Brussel trok bijna 19.000 bezoekers, een plus van ruim 3,5%. Daarvan kwam een derde uit eigen land en groeide het aandeel buitenlandse bezoekers.
 


In tegenstelling tot werd verwacht trok de beurs meer bezoekers dan vorig jaar, totaal 18.994. Dat was niet verwacht omdat het in Nederland weliswaar vrij goed gaat met de detailhandel, maar in de omringende landen niet. In Belgiƫ is het sentiment niet goed, maar toch steeg het aantal Belgische bezoekers terwijl de laatste tien jaar dat juist licht daalde. Het geeft aan dat er blijkbaar geen directe relatie is tussen verkopen in de winkel en de bereidheid van retailers om een beurs te bezoeken.

Meer Duitstalige bezoekers
Nederlanders weten de beurs in Brussel al jaren te vinden en dat was ook dit jaar het geval. Nederland is goed voor 27,5% van het totale bezoekersaantal. Opvallend is de stijging van bijna 12% van bezoekers uit de Duitstalige landen. Hoewel Frankrijk in omzet het grootste exportland is voor de Belgisch meubelindustrie is dat niet af te lezen aan het aantal Franse bezoekers; zij vormden slechts 14,45% van het totale bezoekersaantal.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten