Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs CIFF geannuleerd wegens coronavirus

De in maart te houden China International Furniture Fair (CIFF) in Guangzhou gaat niet door vanwege de problemen rond het coronavirus. Waarschijnlijk wordt de beurs verschoven naar juni.
 


De China International Furniture Fair (CIFF) die in maart in Guangzhou zou worden gehouden, is geannuleerd. De organisatie laat weten dat vanwege mogelijke gezondheidsproblemen die voortvloeien uit de verspreiding van het coronavirus grootschalige evenementen op last van de autoriteiten worden afgelast. Gevolg is dat China International Furniture Fair (CIFF) en de China International Furniture Machinery & Furniture Raw Materials Fair (CIFM/Interzum Guangzhou) niet doorgaan.

Dubbele afgelasting
De CIFF zou vanwege de grootte in twee etappes worden gehouden van 18 tot en met 21 maart (woon- en buitenmeubelen. woonaccessoires en woningtextiel) en van 26 tot en met 31 maart (projectmeubelen). In die laatste periode stond ook de CIFM/Interzum) gepland en alle beurzen zijn inmiddels afgelast. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld, maar er zijn geruchten dat alle beurzen worden verschoven naar een datum in juni dit jaar.

Domotex/Asia
Ook de beurs Domotex Asia/Chinafloor gaat niet door. De beurs zou van 24 tot en met 26 maart in Shanghai worden gehouden en is een belangrijk evenment voor professionals in de vloerenbranche. Deutsche Messe AG in Hannover, organisator van de beurs, laat dit weten op haar site. Een mogelijk nieuwe datum van de beurs wordt 'zo snel mogelijk' aangekondigd

Messe Frankfurt
In Europa wachten beursorganisaties de ontwikkelingen in China af. Messe Frankfurt liet eerder deze week week in een nieuwsbrief van de in maart te houden Light & Building weten dat er 'geen gevaar' is op het beursterrein aangaande zaken rond het coronavirus. De organisatie zegt in nauw contact te staan met de gezondheidsautoriteiten en de vinger aan de pols te houden. Ook verwijst Messe Frankfurt op de site naar de algemene voorzieningen en regels rond veiligheid en gezondheid die standaard van kracht zijn tijdens beurzen in Frankfurt.

Update:
Ook Design Shanghai is afgelast. De designbeurs in Shanghai stond gepland op 12 tot en met 15 maart, maar is verschoven naar 26 tot en met 29 mei, ervan uitgaande dat de problemen rond het coronavirus dan onder controle zijn.

Update: de Malaysian International Furniture Fair (MIFF) in Kuala Lumpur is verplaatst van 6 t/m 9 maart nar 30 juni t/m 3 juli.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten