Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs IMM geeft uitgebreid randprogramma

 

Meubelbeurs IMM laat in toenemende mate zien welke trends er zijn en wellicht gaan komen met betrekking tot inrichten. Dat gebeurt met diverse extra activiteiten en tentoonstellingen.
 


De organisatie van internationale meubelbeurs IMM in Keulen (13 tot en met 19 januari 2020) wil meer geven dan een groot overzicht van het aanbod in meubelen. Zo zegt zij antwoord te willen geven op vragen zoals: Is de inrichtingswereld echt zo 'groen' en duurzaam zoals trendwatchers voorspellen en wat betekent de verkleining van de woonruimte voor de toekomstige generaties meubelen? Om te kunnen duiden worden er diverse speciale tentoonstellingen en andere activiteiten tijdens de beurs georganiseerd.

Compleet ingerichte ruimtes
Zo vinden bezoekers in hal 11 het onderdeel Pure Editions waar meubels worden getoond in samenhang met andere interieurproducten zoals baden, douches, haarden, vloeren en verlichting, compleet ingerichte ruimtes dus. In dezelfde hal is het onderdeel New Moments gesitueerd waar bijzondere nieuwe producten worden samengebracht 'op attractieve wijze in een gallery-achtige installatie',
 


Trendshows en congres
In hal 10.2 is een trendshow van Duitse fabrikanten waarbij lifestyle en Duitse kwaliteit hand in hand gaan. In het beursonderdeel worden een achttal interieurtrends getoond, een aantal jonge designers krijgen een podium om zich te presenteren op het platform Pure Talents Contest, in samenwerking met e-commerce gigant Otto is er op de Boulevard Nord een podium waar diverse sprekers hun zegje zullen doen over online ontwikkelingen en in hal 3.1 is er een lettterlijk en figuurlijk groot podium voor The Stage, een plek waar de hele week lezingen zullen worden gehouden. Op 16 januari is er een groot congres waarbij onder meer e-commerce, digitalisering in de meubelindustrie en het bouwen van merken aan de orde zullen komen.
 


'Slim huis'
Het Smart Village is een speciale plek waar getoond wordt hoe een 'slim huis' eruit zou kunnen zien. Het gaat hier om toekomstige ontwikkelingen waarbij aan de orde komt welke spanning er soms is tussen toegevoegde waarde en nieuwe technologieën.

Das Haus
Een synthese van heden en toekomst is het vaste beursonderdeel Das Haus waar iedere jaar een andere designer een ruimte mag ontwerpen en inrichten die enerzijds een echt 'huis' simuleert en anderzijds een visie op de toekomst van wonen geeft. Dit jaar wordt Das Haus vormgegeven door het Spaanse duo Alberto Sánchez en Eduardo Villalón die samen het team MUT vormen. Zij zullen zich met name richten op de grens tussen 'binnen en buiten'.

Meer informatie: www.imm-cologne.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten