Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs IMM: loungen en luxe in retrostijl

Veel retro, ronde vormen, iele metalen poten voor bijzettafeltjes en stoelen, veel hout, grote eetkamertafels, poefjes in alle formaten en vormen, XXL loungebanken, groen als opvallende kleur en velours stoffen. De IMM ziet er dit jaar ‘lekker’ uit.



De laatste dagen van de beurs in Keulen zijn bedoeld om het grote publiek te laten toestromen, maar na een paar dagen vakbezoek, is het beeld duidelijk: het optimisme is terug op de beurs en de retail wil weer kopen omdat de consument dat doet. De stemming is goed en het mag/moet er mooi uitzien. Luxe kan, maar wel functioneel. Dus geen rare fratsen. Teruggrijpen op succesnummers van vroeger wordt volop gedaan en de retrolook doet zich gelden in alle segmenten.

Historie als inspiratiebron
Bijgaande foto van Spectrum, niet op de beurs zelf aanwezig maar in het tegenover de Koelnmesse gelegen Design Post, geeft een paar trends weer. De stoelen links (Press Room Chair) zijn een moderne uitvoering van een ontwerp van Rietveld uit 1958. De bank rechts is een vrij recente versie van de bekende bank van Martin Visser uit 1960. De tafeltjes (ontwerp uit 1953) zijn uiterst bijdetijds want een rond blad (in glas of hout) is hip en de pootjes horen van dun metaal te zijn. Donkergroen is een duidelijke trendkleur.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten