Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Meubelbeurs IMM toch niet verkort

De meubelbeurs IMM in Keulen blijft geopend op maandag en dinsdag. Recentelijk besloot de organisatie deze dagen te schrappen, maar na lobby van diverse groeperingen blijven deze 'belangrijke handelsdagen' gewoon staan.

Met ingang van de komende editie van de IMM in januari 2022 besloot de organisatie recentelijk de beurs met twee dagen te verkorten en werden daarom de maandag en dinsdag, de eerste dagen van de beurs, geschrapt. Dat voornemen is nu van de baan, mede dankzij protest van onder meer de CBM, de branchevereniging voor meubelindustrie en interieurbouw. Volgens de CBM, die optrad namens Nederlandse exposanten in Keulen, zijn juist de maandag en dinsdag 'traditionele handelsdagen' en kan het weghalen van die dagen nadelig uitpakken voor exposanten omdat zij mogelijkerwijs daardoor minder bezoek krijgen.

Lobby
De CBM lobbyde samen met zusterorganisaties uit Belgiƫ, Oostenrijk en Frankrijk en een paar retailorganisaties om de maandag en dinsdag niet te schrappen en daar is gehoor aan gegeven. 'Een dergelijk stevig protest uit de buurlanden van Duitsland heeft het bestuur van de Meubelbeurs in Keulen uiteindelijk doen besluiten de maandag 17 en dinsdag 18 januari alsnog op te nemen in het programma voor IMM Cologne 2022', zo laat de CBM weten.

Winkels op maandag open/gesloten
Rob Schotema, vertegenwoordiger van de Koelnmesse in Nederland, begrijpt de commotie rond het voornemen om de beurs met twee dagen te verkorten, maar constateert ook: 'de maandag was vroeger belangrijk omdat op die dag de (meubel)winkels in Nederland gesloten waren, dat is lang niet meer zo. Als je kijkt naar de bezoekersaantallen dan is de woensdag de dag met de meeste Nederlandse bezoekers.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten